Titulinis » Naujienos » Pažintis su „Ledna Dvorana Maribor“ ledo ritulio arena Slovėnijoje

Pažintis su „Ledna Dvorana Maribor“ ledo ritulio arena Slovėnijoje

2015-04-14
Titas Pacauskas
Pasaulio jaunių čempionato I diviziono B grupės turnyras balandžio 12-18 dienomis vyksta Maribore (Slovėnijoje) esančioje „Ledna Dvorana Maribor“ arenoje, kuri talpina 300-400 sirgalių.
 
 
 
Apie čempionatą mieste nedaug informacijos. Turnyro logotipus galima išvysti tik prie pačios arenos arba jos viduje. Bilietų kasa yra prie įėjimo, pro kurį į areną patenka komandos. Vienų rungtynų kaina - 5 eurai.
 
 
Įėjus pro duris skirtas komandoms ir paėjus į kairę galima užsukti į kavinę, po dešine - kelias į rūbines bei zona, kurioje Mariboro miesto televizija kalbina Slovėnijos žaidėjus.
 
 
 
Lietuviams atiteko šeštoji rūbinė. Skųstis negalima, vietos joje pakanka, tačiau vienap ar kitaip mums buvo skirta mažiausia rūbinė.
 
 
 
Rūbinėje žaidėjai užsiimė savo vietas, o prie kiekvieno žaidėjo buvo pakabintos lentelės su jų pavardėmis.
 
 
 
Žiūrovai eidami į rungtynes iškarto patenka į antrą aukštą, kuriame yra nedidelė čempionato atributika prekiaujanti parduotuvėlė. Oficialus čempionato ritulys kainuoja 5, o marškinėliai - 8 eurus.
 
 
 
 
 
 
Taip pat sirgaliai gali pasigrožėti Mariboro komandų iškovotomis taurėmis bei įvairiais antikvariatais, kaip kad senovinės pačiūžos.
 
 
 
 
 
Arenoje netgi yra žurnalistams skirta vieta, tačiau iš jos nesimato aikštelė, internetas neveikia, o vieninteliai pliusai - rozetė ir stalas. Todėl atsakingi asmenys už statistiką bei operatorius įsikūrę tribūnose. Prie jų prisiglausti tenka ir Lietuvos žurnalistui. Sąlygos, lyginant su praėjusiais metais Dumfryje (Škotija) vykusiu čempionatu, kur kas geresnės. Čia galima „gauti elektros“ kompiuteriui neišeinant iš tribūnų, žiūrovai po areną išsisklaido taip, kad stovint ir filmuojat rungtynes niekam netrukdai, o nemokamas WI-FI taip pat yra! Deja, jis lūžinėja taip dažnai, kad sunku dirbti operatyviai. Nors pagrindinis čempionato operatorius naudojasi inteneto kabeliu, tačiau gyva vaizdo transliacija sunkiai įmanoma.
 
Įdomu tai, kad išėjus iš tribūnų, WI-FI pagauti nebeįmanoma, tačiau jeigu prie arenos privažiuoja komandas vežantis autobusas, jo internetu galima naudos esant ir apačioje.
 
 
 
 
 
Visos komandos turi po atsakingą asmenį, o lietuvius prižiūri Slovėnijos moterų ledo ritulio komandos žaidėja Nuša Bučar, kuri mums stengiasi padėti visais iškilusiais klausimais.