Titulinis » Naujienos » Pergalė prieš Korėją garantavo lietuviams sidabro medalius (VIDEO)

Pergalė prieš Korėją garantavo lietuviams sidabro medalius (VIDEO)

2019-04-12
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių rinktinė užsitikrino pasaulio jaunių čempionato IIA diviziono sidabro medalius.
 
Lietuvos jaunieji ledo ritulininkai penktadienį Elektrėnuose 2:1 palaužė Korėją bei užsitikrino antrąją vietą pirmenybėse.
 
Prasidėjus mačui Lietuvos rinktinė dukart gavo progą žaisti turint kiekybinį pranašumą. Visgi, išnaudoti šių situacijų lietuviams nepavyko, o įvarčių pelnyta nebuvo ir per visą pirmąjį kėlinį, kurio metu varžovai dažniau atakavo į mūsų vartus.
 
Antrojo kėlinio pradžioje galimybę dvi minutes žaisti turint kiekybinę persvarą, o jos metu iš arti pasižymėjo Hyungeun Parkas (24:58, rez. perd. Wonho Choi). Net ir po pelnyto įvarčio korėjiečiai ir toliau aktyviai spaudė lietuvius ir kartą buvo arti tikslo: ritulys pataikė į Lietuvos rinktinės vartų konstrukciją.
 
Kėliniui artėjant prie pabaigos ritulys atšoko Nikitai Piazenko, kuris vienu prisilietimu galingu metimu į viršutinį vartų kampą nepaliko varžovų vartininkui jokių vilčių (36:05, rez. perd. Dovydas Laimutis).
 
Pačioje antrojo kėlinio pabaigoje varžovai surengė kontrataką, kurios metu mūsų šalies atstovams nusišypsojo fortūna – Korėjos rinktinės puolėjo metimas sudrebino Lietuvos rinktinės vartų virpstą.
 
Rungtynių likimas sprendėsi trečiajame kėlinyje, kuriame Avgustinas Silinas atliko metimą iš toli ir nors jam pasižymėti nepavyko, vartininkui užfiksuoti ritulio nepavyko, o pirmasis prie jo suskubęs Dovydas Laimutis pasiuntė jį į vartus (45:23, rez. perd. Arnas Palšauskas, Avgustinas Silinas).
 
Įgijusi pranašumą lietuviai kontroliavo žaidimą, o mačo pabaigoje varžovai bandė gelbėtis vartininką keisdami šeštu aikštės žaidėju, tačiau Nikita Kuzminovas išliko nepramuštas ir lietuviai iškovojo pergalę bei sidabro medalius.
 
Rugtynių santrauka:
 
 
 
Lietuvos rinktinės sudėtis:
 
Karolis Šumskas (2) - Avgustinas SIlinas (10) ;
Timonas Mažulis (12) - Arnas Misiukas (9) - Lukas Waschco (7).
 
Vėjas Jokubynas (6) - Artiom Starovoitov (3);
Nikita Voloch (8) - Martynas Miliūnas (18) - Karolis Krasilnikovas (22).
 
Domas Janušonis (16) - Herkus Marcinkevičius (23);
Nikita Piazenko (13) - Dovydas Laimutis (17) - Jaromir Šusterovas (14).
 
Rojus Plepys (4) - Jokūbas Minelga (21) - Arnas Palšauskas (15) - Martin Tuchto (19).
 
Nikita Kuzminov (25) – Faustas Nausėda (1);
 
Rungtynių vaizdo įrašas: