Titulinis » Naujienos » Permainingose rungtynėse Vilniuje - pirmoji „Kaunas Hockey“ pergalė svečiuose (VIDEO)

Permainingose rungtynėse Vilniuje - pirmoji „Kaunas Hockey“ pergalė svečiuose (VIDEO)

2018-10-17
hockey.lt informacija
Pirmąją šio sezono pergalę svečiuose iškovojo „Kaunas Hockey“ ekipa, kuri išvykoje įveikė „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkus bei pakilo į antrąją poziciją Lietuvos čempionate.
 
Kauniečiai permainingose ir atkakliose rungtynėse lemiamu metu buvo tikslesni už savo varžovus bei iškovojo pergalę 5:3.
 
Pirmasis kėlinys priklausė kauniečiams: sužaidus vos 125 sekundes po Dovydo Žiūko įvarčio (02:05, rez. perd. Vytautas Jagelavičius, Žygimantas Girdžius) svečiai įsiveržė į priekį, o įpusėjus kėliniui Aleksejus Nikulinas persvarą padvigubino (10:19, rez. perd. Aleksandras Mikheyonokas, V. Jagelavičius).
 
Dviejų įvarčių deficitą perpus sumažino Nikodemas Numavičius, kuris antrojo kėlinio pradžioje atidarė savo komandos įvarčių sąskaitą (23:25, rez. perd. Kajus Černiauskas, Dmitrijus Rabčukas). Daugiau įvarčių per antrąjį kėlinį pelnyta nebuvo, tad prieš lemiamą mačo trečdalį „Kaunas Hockey“ vis dar turėjo vieno įvarčio pranašumą.
 
Trečiąjį kėlinį puikiai pradėjo vilniečių gynėjas Tomašas Krukovskis. Iš pradžių išnaudodamas kiekybinę persvarą jis rezultatą išlygino (41:40, rez. perd. Edvinas Boroška, Dangyras Rimkus), o vėliau ir atsidūręs vienas prieš varžovų vartininką išvedė savo ekipą į priekį (46:29, rez. perd. Dominykas Bisturys, D. Rimkus).
 
Nepaisant sėkmingo lemiamo ketvirčio starto, šeimininkams pranašumo išlaikyti nepavyko: atsidūrę besivejančių vaidmenyje kauniečiai nepasimetė ir du kartus pasinaudojo varžovų pražangomis bei kiekybinę persvarą pavertė įvarčiais. Tiksliai smūgiavo Jevgenijus Čugajus (50:58, rez. perd. Petras Nausėda) ir Savelijus Morozovas (54:08, rez. perd. Ž. Girdžius).
 
Galiausiai susitikime tašką padėjo antrąjį savo įvartį pelnęs J. Čugajus (56:01, rez. perd. Jonas Stephanssonas, Remigijus Guoga).
 
Šiame susitikime „Geležinio Vilko“ vartus gynęs Kazimieras Jukna atrėmė 29 metimus iš 34, o „Kaunas Hockey“ vartininkas Lukas Jakšys susidorojo su 28 varžovų smūgiais iš 31.
 
Ši pergalė „Kaunas Hockey“ komandai bent jau laikinai ledo pakilti į antrąją turnyrinės lentelės poziciją, dviem taškais lenkiant maču mažiau sužaidusią „Hockey Punks“ komandą. Tuo tarpu tris taškus savo sąskaitoje turintys „vilkai“ ir toliau išlieka paskutinėje pozicijoje.