Titulinis » Naujienos » Pirmąja Lietuvos čempionato finalininke tapo „Hockey Punks“ komanda (VIDEO)

Pirmąja Lietuvos čempionato finalininke tapo „Hockey Punks“ komanda (VIDEO)

2019-03-10
hockey.lt informacija
Sekmadienį įvykusiose ketvirtose Lietuvos čempionato pusfinalio rungtynėse tarp „Hockey Punks“ ir „Kaunas Hockey“, trečioji vilniečių pergalė lėmė tai, kad sužinojome pirmąjį finalo dalyvį.
 
Namuose galingai sužaidusi „Hockey Punks“ komanda 6:2 įveikė „Kaunas Hockey“ ekipą bei laimėjo pusfinalio seriją rezultatu 3:1.
 
Rungtynių pradžioje vykusį kiek atsargesnį žaidimą netruko pakeisti kur kas aktyvesni išpuoliai, kai abiejų klubų atstovai buvo nubausti dviguba nuobauda, tad komandos žaidė formatu keturi prieš keturis. Šių dviejų minučių metu krito ir įvartis į „Kaunas Hockey“ vartus, bet prieš pakartotinį Aliaksejaus Kuvekos smūgį nuskambėjo teisėjo švilpukas, tad įvartis nebuvo įskaitytas. Netrukus savo išpuoliu atsakė ir kauniečiai, bet iš arti atliktą Luko Žukausko metimą neutralizavo Simas Baltrūnas.
 
Įpusėjus pirmajam kėliniui varžovai suteikė galimybę Šarūnui Kuliešiui netrukdant judėti netoli „Kaunas Hockey“ vartų, o gautą erdvę puolėjas išnaudojo maksimaliai, pasiųsdamas ritulį į svečių vartus (08:23, rez. perd. Edgaras Rybakovas, Rokas Bacevičius).
 
Vos po kelių minučių svečiai sugebėjo išlyginti rezultatą, kai pasižymėjo Dmitrijus Prokopenkovas (12:04, rez. perd. Vytautas Jagelavičius, Savelijus Morozovas).
 
Pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje šansą pelnyti dublį turėjo Š. Kuliešius, bet jo metimą atrėmė Artūras Pavliukovas, tad po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus.
 
Antrojo kėlinio pradžioje puikią ataką surengė „pankų“ nariai Laisvydas Rimkus ir Hectoras Majulas, o išpuolį puikiu metimu užbaigęs pastarasis antrą kartą šiame mače išvedė savo komandą į priekį (23:22, rez. perd. L. Rimkus, Martynas Šlepetis).
 
Visgi, ir šį kartą ilgai išsaugoti savo persvaros „Hockey Punks“ ledo ritulininkai nesugebėjo: gavęs šansą atlikti metimą neklydo Donatas Kumeliauskas (29:27, rez. perd. D. Prokopenkovas).
 
Antroje antrojo kėlinio pusėje drausmės nesilaikę kauniečiai leido varžovams įgyti dvigubą kiekybinę persvarą, kurios metu Ilja Želtakovo itin tikslus smūgis padėjo jo klubui ir vėl atsidurti pirmaujančių gretose (32:42, rez. perd. L. Rimkus). Netrukus vilniečiai dar kartą gavo progą sužaisti atkarpą turint dviem žaidėjais daugiau nei jų varžovai, bet šį kartą jiems pasižymėti nepavyko.
 
Priešpaskutinę kėlinio minutę „pankai“ pradėjo ataka, kurioje jie buvo itin arti įvarčio, o nuo jo „Kaunas Hockey“ apsaugojo tik Remigijaus Guogos pražanga, prieš į tuščius vartus ritulį pasiųsti bandžiusį A. Kuveką. Visgi, tokie veiksmai buvo įvertinti baudiniu, kurį realizuoti ėmėsi vilniečių kapitonas Edgaras Rybakovas, kuris nepaliko A. Pavliukovui jokių šansų ir dar labiau priartino savo komandą prie finalo (38:27).
 
Kauniečių viltis dar sugrįžti į šias rungtynes bei kovą dėl patekimo į finalą dar labiau apsunkino A. Kuveka, kuris po gražaus E. Rybakovo perdavimo tiksliu metimu vienu prisilietimu dar labiau padidino „Hockey Punks“ persvarą (47:21, rez. perd. E. Rybakovas, R. Bacevičius).
 
Kiek vėliau tas pats A. Kuveka pasinaudojo tuo, kad oponentai nesugebėjo išmesti ritulio bei dar kartą pasiuntė ritulį į A. Pavliukovo ginamus vartus (52:28, rez. perd. E. Rybakovas). Šis įvartis tapo paskutiniuoju smūgiu kauniečiams, kurie jau nebesurado jėgų bandyti išgelbėti rungtynes, o visus jų pavienius bandymus sustabdė S. Baltrūnas, padėdamas savo ekipai iškovoti trečią pergalę šioje serijoje ir kelialapį į finalą.
 
Po šios pergalės „Hockey Punks“ jau gali ruoštis finalui, o jų būsimas varžovas gali paaiškėti jau rytoj, kai 20:15 val. Elektrėnuose į trečią akistatą stos „Energijos“ ir „Geležinio Vilko“ ekipos, o elektrėniškiams iki patekimo į finalą trūksta vos vienos pergalės.