Titulinis » Naujienos » Pirmas blynas neprisvilo: puikius įvarčius mušę lietuviai nugalėjo Estiją (VIDEO)

Pirmas blynas neprisvilo: puikius įvarčius mušę lietuviai nugalėjo Estiją (VIDEO)

2019-04-07
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė pergalingai pradėjo pasaulio jaunių IIA diviziono čempionatą.
 
Pirmosiose Elektrėnuose vykstančio čempionato rungtynėse Lietuvos rinktinė po atkaklios kovos 6:3 nugalėjo Estijos rinktinę.
 
Rungtynių pradžioje abiejų rinktinių žaidime smūgių buvo nedaug, o situacijos stipriai nepakeitė ir abiejų komandų gautos 2 minučių nuobaudos.
 
Galiausiai mūsų šalies atstovams pavyko surengti kontrataką, kurios metu Arnas Palšauskas pabėgęs į greitą ataką pasiuntė ritulį į viršutinį vartų kampą (10:58, rez. perd. Herkus Marcinkevičius, Rojus Plepys).
 
Visgi, ilgai persvara lietuviai negalėjo: klaida gynyboje leido estams atlikti metimą iš artimos distancijos, kurį realizavo Maksimas Tsaltsevas (13:57, rez. perd. Nikita Puzakovas, Daniilas Kulintsevas).
 
Pirmajame kėlinyje lietuviai sulaukė ir blogų naujienų – po susidūrimo raktikaulio lūžį patyrė Titas Milašius, kuris išvežtas į ligoninę operacijai.
 
Antrojo kėlinio pradžioje ilgą ir pavojingą ataką rengę Estijos ledo ritulininkai galiausiai pasinaudojo tuo, kad Lietuvos rinktinės vartininkas Faustas Nausėda buvo praradęs poziciją. Įvartį pelnė Kirillas Lodeikinas (23:08).
 
Atsidūrusi pralaiminčių gretose Lietuvos rinktinė nepasimetė ir netruko perimti iniciatyvos į savo rankas. Iš pradžių Lukas Wascho (24:28) greitoje atakoje nuginklavo varžovų vartininką, vėliau iš toli iššovė Avgustinas Silinas (26:57, rez. perd. Arnas Misiukas, Karolis Krasilnikovas), o nespėjus varžovams atsitokėti, dar vienos greitos kontratakos smaigalyje atsidūręs Rojus Plepys šaltakraujiškai susitvarkė su varžovų vartininku (27:38).
 
Netrukus įvartis krito jau į šeimininkų vartus, kai sulaukęs tikslaus perdavimo iš už vartų laisvės gavęs Maksas Kuivanenas sušvelnino rezultatą 4:3 (30:28, rez. perd. K. Lodeikinas, N. Puzakovas).
 
Trečiąjį kėlinį lietuviai pradėjo užsidirbdami pražangą, tačiau varžovams nespėjus išsidėstyti oponentų aikštės zonoje, Jaromiras Šusterovas surengė dar vieną greitą ataką ir puikiu smūgiu padvigubino lietuvių persvarą (40:39).
 
Lietuvos rinktinei įgijus saugesnę persvarą jie užtikrintai kontroliavo rungtynes, o susitikimo pabaigoje varžovams rizikuojant ir keičiant vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, Martynas Miliūnas pasiuntė ritulį į tuščius vartus (59:39, rez. perd. J. Šusterovas).
 
Po šios pergalės lietuviai pasivijo Korėja, tačiau ši turi geresnį įvarčių santykį, tad lietuviai turnyrinėje lentelėje užima antrąją poziciją.
 
Pasaulio jaunių ledo ritulio čempionato IIA diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Korėja                 1    1    0    0    0   10:0   3
2. Lietuva                1    1    0    0    0   6:3     3
3. Rumunija            0    0    0    0    0   0:0     0
4. Lenkija                0    0    0    0    0   0:0     0
5. Estija                  1    0    0    0    0   3:6     0
6. Ispanija              1    0    0    0    1   0:10    0
 
 
 
Lietuvos rinktinės sudėtis:
 
 
Avgustinas Silinas (10) - Herkus Marcinkevičius (23);
Timonas Mažulis (12) - Arnas Misiukas (9) - Lukas Waschco (7).
 
Vėjas Jokubynas (6) - Artiom Starovoitov (3);
Jokūbas Minelga (21) - Martynas Miliūnas (18) - Karolis Krasilnikovas (22).
 
Titas Milašius (5) - Karolis Šumskas (2);
Nikita Piazenko (13) - Dovydas Laimutis (17) - Jaromir Šusterovas (14).
 
Domas Janušonis (16);
Rojus Plepys (4) - Nikita Voloch (8) - Arnas Palšauskas (15) - Martin Tuchto (19).
 
Faustas Nausėda (1) – Nikita Kuzminov (25).
 
 
Rungtynių vaizdo įrašas: