Titulinis » Naujienos » Pirmasis ledo ritulio čempionato finalininkas - "Energija" (VIDEO)

Pirmasis ledo ritulio čempionato finalininkas - "Energija" (VIDEO)

2017-03-14
LRK "Energija" informacija, Justo Kačerausko nuotr.
Antradienį Lietuvos ledo ritulio čempionato pusfinalio rungtynėse po atviru dangumi Elektrėnų „Energija“ svečiuose 5:1 (4:0, 0:0, 1:1) antrą kartą per tris dienas nugalėjo Rokiškio „Rokiškį“ ir tiesiausiu keliu pateko į turnyro finalą.
 
Pirmose tarpusavio rungtynėse „Energija“ varžovus Elektrėnuose įveikė rezultatu 8:1.
 
„Energija“ visus reikalus sutvarkė jau pirmame kėlinyje - 25-ą sekundę Edgar Protčenko (00:25, rez. perd. Aivardas Bendžius ir Rolandas Aliukonis) įmušė ketvirtą savo įvartį šiame sezone bei išvedė svečius į priekį - 1:0.
 
Netrukus Aimas Fiščevas (6:50, rez. perd. Edvinas Boroška ir Deividas Kazlauskas) padvigubino „Energijos“ persvarą iki dviejų (2:0), o kėlinio pabaigoje E.Boroška (16:07, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Elvinas Karla) bei Deividas Kazlauskas (18:55, rez. perd. Mantas Stepanavičius ir Laisvydas Kudrevičius) įmušė po įvartį, o po pirmųjų 20-ies minučių „Energija“ pirmavo 4:0.
 
Antrame kėlinyje koomandos pasižymėjo tik baudos minutėmis - abi surinko po 4-ias - tačiau įvarčių nepelnė.
 
Trečiojo kėlinio viduryje „Rokiškio“ ekipai pirmą įvartį įmušė Kasparas Falkas (53:15, rez. perd. Antanas Rukšėnas), tačiau jau po 12 sekundžių D.Kazlauskas (53:27, rez. perd. E.Boroška ir A.Fiščevas) atsakė tuo pačiu ir sugrąžino „Energijai“ keturių įvarčių persvarą - 5:1.
 
Rungtynių pabaigoje komandos pasižymėjo tik baudos minutėmis, o „Energija“ šventė įtikinamą pergalę bei kelialapį į finalą.
 
„Energijos“ vartus visas rungtynės gynė Elvinas Karla, tuo tarpu „Rokiškio“ - Simas Baltrūnas.
 
„Energija“ atliko daugiau metimų (31 prieš 23), tačiau surinko daugiau baudos minučių (24 prieš 14).
 
Kitame pusfinalyje kovoja Juodupės „Juodupės“ ir Vilniaus „Hockey Punks“ komandos - serijoje iki dviejų pergalių šiuo metu pirmauja „Juodupė“. Antrosios šių ekipų rungtynės įvyks ketvirtadienį 20.15 val. Vilniaus pramogų arenoje. Rungtynes tiesiogiai transliuos delfi.tv.
 
Finalas, kuriame bus kovojama iki trijų pergalių, bus žaidžiamas kovo 18-24 dienomis.