Titulinis » Naujienos » Pirmose sezono namų rungtynėse „Energija“ įveikė aukščiausios lygos čempionus

Pirmose sezono namų rungtynėse „Energija“ įveikė aukščiausios lygos čempionus

2014-09-29
sportas.lt iinformacija
 Fantastišką pergalę pirmose namų Baltarusijos aukščiausios ledo ritulio lygos rungtynėse iškovojo Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkai.
 
Daugiau nei 700 sirgalių palaikoma „Energija“ 5:4 (2:2, 1:2, 2:0) nugalėjo čempionų titulą ginančią Minsko „Junior“ komandą.
 
Rungtynes sėkmingai pradėjo elektrėniškiai ir jau pirmąją rungtynių minutę, po Deivido Kazlausko ir Luko Vėželio perdavimų, sėkmingai varžovų vartininką nuginklavo Aurimas Gaidauskas (1:24). Netrukus tikslius perdavimus D.Kazlauskui (7:29) atliko Rokas Bazys ir Dovydas Kulevičius, o „Energija“ jau 8-ąją rungtynių minutę pirmavo 2:0.
 
Deja, „Junior“ nepalūžo, o Viktoras Vusikas (8:37) ir Vitalijus Valkovas (15:32) dar iki antrojo kėlinio spėjo išlyginti rungtynių rezultatą - 2:2. Antrasis kėlinys prasidėjo greitu Alexo Patsenkino (20:45) įvarčiu, o įpusėjus kėliniui Glebas Panfilovas (29:35) svečių persvarą padidino iki dviejų - 4:2. Kėlinio pabaigoje po komandos kapitono Mindaugo Kiero ir Aivaro Bendžiaus perdavimų Vytautas Jagelavičius (37:50) sušvelnino deficitą iki vieno įvarčio - 3:4.
 
Aktyviai sirgalių palaikomi elektrėniškiai varžovų vartų šturmą surengė trečiame kėlinyje. Po D.Kulevičiaus ir L.Vėželio perdavimų rezultatą išlygino R.Bazys (50:51), o netrukus V.Jagelavičius (54:11) pelnė ir pergalingą įvartį.
 
Kitas rungtynes „Energija“ žais taip pat prieš „Junior“ ekipą rugsėjo 30 dieną 19:00 val. Elektrėnuose.
 
Tarp vienuolikos komandų „Energija“ su 11 taškų pakilo į septintą turnyrinės lentelės vietą, tuo tarpu „Junior“ su 10 taškų žengia ašunti.
 
Lygoje pirmauja Žlobino „Metallurg-2” (21 tšk.) ledo ritulininkai, kurie per devynias rungtynes iškovojo septynias pergales.