Titulinis » Naujienos » Po 22 metų Tarptautinės ledo ritulio federacijos prezidentas atvyksta į Lietuvą

Po 22 metų Tarptautinės ledo ritulio federacijos prezidentas atvyksta į Lietuvą

2018-04-19
hockey.lt informacija
 Pastarąjį kartą Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) vadovas dėmesį Lietuvos ledo rituliui demonstravo dar 1996 metais, savo kaip prezidento pirmos kadencijos metais. Pagal išsilavinimą stomotologas Rene Faselis ledo ritulio karjerą pradėjo Friburgo „Gotteron“ (Šveicarija) klube, o baigęs sportininko karjerą tapo tarptautinės kategorijos teisėju.
 
 „Mums kaip sąlyginai mažai pasaulio ledo ritulio šaliai tai išties svarbu. Dar svarbiau, kad tai yra besąlyginis mūsų tarptautinės veiklos įvertinimas. Labai džiaugiuosi, kad Rene atvyksta būtent į Kauną – miestas daro nuostabius darbus mūsų sportui, todėl yra vertas paties didžiausio dėmesio“,- apie vizitą sakė asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Petras Nausėda.
 
R.Faselis kartu Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu, asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentu Petru Nausėda  ir čempionato pirmininku, IIHF atstovu Kimmo Leinonenu balandžio 22 dieną, 19.30 val. atidarys pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės turnyrą Kaune „Žalgirio“ arenoje.