Titulinis » Naujienos » Po 25-erių metų sugrįžta legendinės „Baltijos“ ir „Energijos“ kovos

Po 25-erių metų sugrįžta legendinės „Baltijos“ ir „Energijos“ kovos

2017-12-15
„Baltijos“ inf.
  Praėjo 25-eri metai nuo to laiko, kai Klaipėdos „Baltija“ sužaidė paskutinį sezoną Lietuvos ledo ritulio čempionate. Po daugiau nei dviejų dešimtmečių atkurta komanda šeštadienį ir sekmadienį priims dabartinę čempionę Elektrėnų „Energiją“, su kuria 1983-1992 metų laikotarpyje vykdavo pačios atkakliausios kovos dėl čempionų titulo.
 
Dabartinis „Baltijos“ kapitonas Viktoras Vaičiulionis jau tada gynė Klaipėdos klubo garbę ir puikiai prisimena to amžiaus kovas. Daugelis dabartinių jo komandos draugų buvo dar net negimę, kai V.Vaičiulionis su „Baltija“ kovodavo prieš „Energiją“.
 
„1992 metais buvo paskutinis mūsų sezonas. Tai buvo ir paskutinis „Baltijos“ oficialus mūšis prieš „Energiją“, nors tada finale mes ir nežaidėme, užėmėme trečią vietą“, - prisiminė V.Vaičiulionis. „Su „Energija“ paskutinį kartą finale žaidėme 90-ais metais, tačiau tada pralaimėjome“.
 
Visgi „Baltija“ nuo 1983 iki 1992 metų net šešis kartus tapo Lietuvos čempionais ir palikdavo „Energiją“ už savo nugarų.
 
Ilgas laiko tarpas pakeitė ledo ritulį, tačiau ir tada, pasak V.Vaičiulionio, buvo itin atkaklios ir aukšto lygio kovos.
 
„Ledo ritulio lygis kyla, tačiau ir tie metai buvo labai nuostabūs. Tada veždavo iš Rusijos legionierius ir būdavo labai didelė konkurencija. Ir pačioje mūsų Baltijoje buvo atvežta nemažai tikrų žaidėjų iš Rusijos gilumos“, - pasakojo V.Vaičiulionis.
 
Visgi po 1992 metų sezono baigėsi finansavimas ir komanda iširo. Prireikė 25-erių metų, kad aukščiausio lygio ledo ritulys vėl sugrįžtų į Klaipėdą. To priežastis paprasta - nėra sąlygų.
 
„Nėra ledo. Akropolio ledas yra skirtas pramogoms, o Klaipėdoje tiesiog neturime ledo rituliui tinkamo ledo. Šiai dienai žaidžiame Akropolyje, tačiau labai kankinamės“, - sakė V.Vaičiulionis.
 
Klaipėda itin laukia stipriausios šalies ekipos vizito, ypatingai jaunimas, kuris nori pasitikrinti savo jėgas aukščiausiu įmanomu lygiu Lietuvoje.
 
„Energija“ yra arčiau Lietuvos ledo ritulio rinktinės lygio, todėl pagrindinis mūsų tikslas tose rungtynėse bus garbingai kovoti ir kaip įmanoma labiau siekti pergalių. Jaunimas galės pamatyti, kokį lygį reikia pasiekti, kad būti bent arčiau savo svajonės - Lietuvos rinktinės“, - kalbėjo V.Vaičiulionis. „Jaunimas visada laukia rungtynių, jie nori žaisti ir žaisti. Visgi jų laukia sunkus kelias: reikia kilti iš vaikiško lygio į suaugusių“.
 
„Baltijos“ ir „Energijos“ rungtynės vyks šeštadienį ir sekmadienį nuo 12:15 val. Klaipėdos Akropolyje.
 
„Baltija“ per septynerias rungtynes yra iškovojusi penkias pergales ir surinkus 14 taškų žengia ketvirtoje pozicijoje. Visgi klaipėdiečius nuo trečioje vietoje įsitaisiusių „Hockey Punks“ ledo ritulininkų skiria tik du taškai, o vilniečiai yra sužaidę dvejomis rungtynėmis daugiau. Tuo tarpu „Energija“ per devynerias rungtynes iškovojo aštuonias pergales ir su 24 taškais pirmauja čempionate.