Titulinis » Naujienos » Po IIHF vartininkių stovyklos E. Simonsen džiaugiasi įgyta patirtimi ir rinktinės kandidatės statusu

Po IIHF vartininkių stovyklos E. Simonsen džiaugiasi įgyta patirtimi ir rinktinės kandidatės statusu

2019-07-08
hockey.lt informacija
 Kol pasibaigę ledo ritulio sezonai Europoje dar tik ruošiasi rudenį pakilsiančiai naujojo sezono uždangai, vasara ledo ritulininkams yra puikus metas patobulėti, o visame pasaulyje rengiama daugybė šiam tikslui skirtų stovyklų. Savo stovyklas rengia ir tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF), o vienoje iš jų, skirtoje vartininkių tobulėjimui, sudalyvavo ir viena perspektyviausių šalies ledo ritulininkių Emilija Simonsen.
 
Birželio 24-30 dienomis, 20 kilometrų nuo Bratislavos esančiame Hamuliakovo mieste noras patobulinti savo sugebėjimus sukvietė 44-urias vartininkes iš Europos, Azijos, Afrikos ir Pietų Amerikos, tarp kurių buvo ir 17-metė lietuvė E. Simonsen. Po savaitės praleistos stovykloje, jaunoji vartininkė itin džiaugėsi įgyta patirtimi.
 
„Po stovyklos jaučiuosi labai gerai! Stovykla buvo puiki, atmosfera joje buvo labai profesionali ir maloni. Stovykla man labai padėjo patobulėti techniškai. Esu labai dėkinga, kad turėjau galimybę joje sudalyvauti“, - po stovyklos kalbėjo vartininkė.
 
Praėjusiais metais Danijoje, „Aalborg“ klube tobulėjusi vartininkė būtent techniką išskyrė kaip pagrindinį aspektą, kuriame ji per treniruočių savaitę patobulėjo labiausiai. Šiuo klausimu, kaip ir visais kitais, stovykloje patirtimi ir pamokymais su jaunosiomis žaidėjomis dalijosi ne tik patyrę treneriai, tačiau ir aukščiausią lygį pasiekusios vartininkės, kurios neatsisakė progos suteikti itin vertintų patarimų jaunesnėms kolegėms.
 
„Labiausiai patobulėjau techniškai. Stovykloje treneriai koncentravosi į tai, kaip tiksliai stovėti, laikyti pirštines ir ties kitomis smulkiomis, bet vartininkams svarbiomis detalėmis. Didžiausią įspūdį man paliko trenerių ir pačių vartininkių profesionalumas, aukštas lygis, draugiškumas ir visos stovyklos organizuotumas. Vos atvykus, neturėjau savo bagažo, todėl negalėjau išeiti į pirmą treniruotę ant ledo. Nepaisant to, tuo metu man pravedė individualią treniruotę ant žemės.“
 
Tai nebuvo pirmoji E. Simonsen stovykla: anksčiau jaunoji vartininkė dalyvavo ir Arūno Aleinikovo organizuojamose vartininkų stovyklose, o jų svarba ledo ritulininkė neabejoja.
 
„Stovyklos yra labai svarbios: jose visada patobulėju, nes sužinau, kaip teisingiau stovėti vartuose.“
 
2017-2018 metų sezone „Hockey Girls“ komandos garbę Latvijos pirmenybėse gynusią vartininkę, kaip ir kitas šalies ledo ritulininkes, gegužę aplankė puikios naujienos: Lietuvos moterų rinktinei buvo suteikta teisė varžytis pasaulio ledo ritulio čempionate. Jaunoji sportininkė neslepia, jog naujai iškeptas Lietuvos rinktinės kandidatės statusas jai itin malonus, o tai įkvepia dar labiau tobulėti.
 
„Rinktinės patekimas į pasaulio čempionatą motyvuoja dar labiau stengtis. Labai džiaugiuosi, kad turiu galimybę būti kandidate į Lietuvos rinktinę ir, kad Lietuva galės žaisti šiame čempionate.“
 
E. Simonsen ir kitos Lietuvos rinktinės kandidatės į išsvajotą debiutą stos jau šių metų gruodį: Lietuvos moterų rinktinė gruodžio 2-8 dienomis Bulgarijoje pirmą kartą šalies ledo ritulio istorijoje varžysis pasaulio čempionate ir kovos III planetos pirmenybių divizione.