Titulinis » Naujienos » Po mačo su serbais - daug pozityvo ir nedingstantis noras iškovoti auksą (VIDEO)

Po mačo su serbais - daug pozityvo ir nedingstantis noras iškovoti auksą (VIDEO)

2020-01-09
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė iškovojo pergalę trečiajame pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato ture.
 
Ketvirtadienį lietuviai 3:2 palaužė Serbijos ekipą, o po mačo rinktinės treneris Dougas Boulangeris džiaugėsi matytu pozityvu komandos žaidime.
 
 
Nemanau, kad šios rungtynės buvo sunkios. Kalbant atvirai – mūsų vaikinai ant ledo kas kartą daro viską ką gali ir mes tobulėjame su kiekvienomis rungtynėmis. Žinoma, žmonės iš mūsų prieš Didžiąją Britaniją tikėjosi daugiau, bet šiandien mes laimėjome ir tai svarbiausia. Geros komandos visada suranda būdų laimėti ir nėra svarbu kaip tai padarai – šįkart iškovota pergalė 3:2 ir aš didžiuojuosi mūsų vaikinais.
 
Ar jus tenkino komandos atsakas į nesėkmę praėjusiose rungtynėse su Didžiąja Britanija?
 
Iš praėjusių rungtynių mes daug ko išmokome. Manau, kad tuose aspektuose, kuriuos mes turime taisyti, mes buvome geresni, bet, deja, šįkart mums nepavyko išnaudoti momentų, kai galėjome nužudyti varžovus. To nepadarėme, mačas gavosi atkaklus – bet tai yra ledo ritulys. Tai žaidimo dalis ir galiu tik pasikartoti, jog iš šio mačo gavome daug pozityvo.
 
Po antrojo Serbijos įvarčio, ar susidūrę su spaudimu mūsų vaikinai laikėsi sistemos ir plano?
 
Žinoma, visų rungtynių metu buvo klaidų, apie kurias mes kalbėjomės ir stengėmės jas ištaisyti. Šiandien mačiau daug gerų dalykų, o ko mums trūksta taisysime prieš rytojaus rungtynes. Aplamai – viskas pozityvu, mes iškovojome pergalę ir kovėmės iki pat mačo pabaigos.
 
Rytoj mūsų laukia Rumunija, kuri šiame čempionate žaidžia sėkmingai. Ko galime laukti iš rytojaus mačo?
 
To paties kaip ir visada – vaikinai atiduos visą save, o mes būsime dar geresni nei buvome šiandien. Esu įsitikinęs, kad net ir tie žaidėjai, kurie šiandien nesužaidė geriausio savo mačo, rytoj bus daug geresni ir mes žiūrovams pateiksime gerą šou.
 
Nors kovoje dėl aukso mums reikėtų laimėti prieš Japoniją keturiais įvarčiai, mūsų tikslas vis dar išlieka pirma vieta?
 
Žinoma, mes visada kausimės dėl aukso. Kol tik bus tam galimybė, mes eisime iki pat galo. Dabar mūsų tikslas žiūrėti į kitas rungtynes – dabar žiūrime į rungtynes su rumunais, o po to visą dėmesį skirsime japonams.
 
 
Treneriui antrino ir geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas Eimantas Noreika, pabrėžęs, jog šįkart pavyko sėkmingai laikytis savo žaidybinio plano.
 
Pradėjome neblogai, atrodė, jog viskas sekasi gerai, bet antrajame kėlinyje šiek tiek prislūgome. Visgi, trečiame kėlinyje nepasidavėme, toliau žaidėme pagal sistemą ir išlaikėme savo persvarą.
 
Trečiajame kėlinyje žiūrint iš šono atrodė, kad jums šiek tiek pradėjo trūkti jėgų. Ar tau pačiam tai jautėsi?
 
Nemanau, tiesiog mes toliau dirbome ties savo sistema ir jos laikėmės. Todėl užbaigėme mačą taip, kaip ir turėjome jį užbaigti, todėl ir laimėjome.
 
Po poilsio dienos ir šios pergalės, ar grįžo pasitikėjimas savo jėgomis, kurio trūko susitikime su britais?
 
Taip, jis tikrai sugrįžo. Vakar per poilsio dieną nesilankėme arenoje, dienai pamiršome ledo ritulį, tad šiandien sugrįžome pilni jėgų ir pasiruošę toliau kautis dėl aukso.
 
Rytoj mūsų laukia rumunai, turbūt teko stebėti jų žaidimą, tad ko pats lauki iš dvikovos su šia rinktine?
 
Manau, kad tai nebus lengvos rungtynės, nes visi varžovai lygūs ir iš visų galima tikėtis staigmenų. Bet manau, jog jei mes laikysimės sistemos, viskas eisis geru keliu.