Titulinis » Naujienos » Po pergalės lietuviai džiaugėsi progų realizacija, fanų palaikymu ir kalbėjo apie kapitono netektį (VIDEO)

Po pergalės lietuviai džiaugėsi progų realizacija, fanų palaikymu ir kalbėjo apie kapitono netektį (VIDEO)

2019-04-07
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunių rinktinė iškovojo pirmąją pergalę pasaulio jaunių IIA diviziono čempionate, o po rungtynių rinktinės nariai pasidžiaugė savo pasirodymu ir išskyrė fanų svarbą.
 
Lietuvos rinktinės puolėjas Karolis Krasilnikovas teigė, kad šiose rungtynėse rinktinei pavyko įvykdyti trenerio sugalvotą planą.
 
„Iškovoti pirmąją pergalę buvo įspūdinga, o ypač tai padaryti namuose. Visa komanda buvo užsivedusi žaidė komandiškai ir pagal trenerio taktiką. Viskas buvo puiku – atliko viską ko mūsų prašė. Šiose rungtynėse mums reikėjo būti psichologiškai stipriems. Padarėme viską ką galėjome“, - po mačo kalbėjo puolėjas.
 
Lietuvos jaunių rinktinės narys taip pat išskyrė sirgalių palaikymo svarbą ir tikėjosi, jog ateityje tribūnose gerbėjų skaičius tik didės.
 
„Prie fanų žaisti tikrai smagiau – kuo jų daugiau, tuo maloniau rungtyniauti, ypač kai jie šaukia ir emocingai mus palaiko. Jų palaikymas man labai patiko – sakyčiau, kad tai buvo tobula, tik norėtųsi, jog sirgalių ateitų dar daugiau.“
 
Kalbėdamas apie būsimus mačus K. Krasilnikovas išskyrė kiekybinių persvarų išnaudojimo tobulinimo svarbą.
 
„Mums reikia tobulėti išnaudojant kiekybinį pranašumą – daugumą. Kartais dar būna neaiškumų, kur kam čiuožti, bet per laisvos dienos treniruotes mes viską pasistengsime ištaisyti“, - apie ateitį kalbėjo 18-metis.
 
 
Tuo tarpu rinktinės treneris Dougas Boulangeris pasidžiaugė progų realizacija, tačiau žiūrėdamas į ateitį jis norėtų drausmingesnio žaidimo.
 
„Manau, kad žaidėme kietai ir kovėmės, tačiau jei mes norime šiame turnyre eiti toli, mes turime tapti labiau disciplinuotais. Bet visumoje komandos pasirodymu esu patenkintas. Įvarčius kaskart pelnėme greitomis atakomis, tad mes tikrai puikiai išnaudojome šansus, kuriuos susikūrėme. Vaikinai pademonstravo metikų mentalitetą ir tai tikrai suveikė mūsų naudai.
 
Rungtynių pradžioje vaikinai kiek jaudinosi, tačiau tai yra normalu – juk žaidžiame namuose, vaikinai nori pasirodyti puikiai ir pirmasis įvartis mums padėjo kiek nusiraminti ir pakurti mūsų „mašiną“. Vaikinai pradėjo jaustis komfortabiliai, jie pradėjo naudoti mūsų sistemą ir atliko tikrai gerą darbą šiuo klausimu“, - teigė kanadietis.
 
Šiame mače raktikaulio traumą patyrė rinktinės kapitonas Titas Milašius, o komandos trenerio teigimu – tai didelis nuostolis, tačiau tuo pačiu jis pasidžiaugė tuo, kad kiti žaidėjai perėmė iš jo lyderio rolę.
 
„Tai skaudus praradimas – jis buvo puikus komandos lyderis. Visgi, kai prarandi puikų lyderį, kažkas kitas komandoje turi pasitempti ir užimti jo vietą, o tai mes ir pamatėme šiose rungtynėse. Mes pamatėme daugiau vaikinų prisiimančių lyderių roles, o man jais galima tik didžiuotis.“
 
Pirmadienį lietuvių laukia poilsio diena, o toliau laukia mačas su Lenkija. Prieš šias rungtynes D. Boulangeris teigė, jog prieš šį susitikimą rinktinė žaidybinio plano nekeis.

„Mes naudosime tą patį rungtynių planą: paruošime vaikinus sunkiai kovai ir sieksime gero rezultato.“