Titulinis » Naujienos » Po pergalės prieš SHL čempionus M. Armalis susilaukė pagyrų ir iš varžovų

Po pergalės prieš SHL čempionus M. Armalis susilaukė pagyrų ir iš varžovų

2018-10-03
hockey.lt
Mantas Armalis sužaidė dar vieną sėkmingą mačą Švedijos aukščiausioje lygoje (SHL), o po pergalingos dvikovos su šios šalies čempionais jis susilaukė ir varžovų trenerio pagyrų.
 
Antradienio vakarą lietuvio atstovaujama „Skelleftea“ 2:1 įveikė „Vaxjo“ komandą, kurios įveikti nebuvo sugebėjusi pastaruosius dvejus metus (12 pralaimėjimų iš eilės), tarp jų ir per visas ketverias praėjusio sezono finalo rungtynes. Prie šios pergalės bene labiausiai prisidėjo solidus Lietuvos rinktinės vartininko žaidimas – M. Armalis atrėmė 26 iš 27 varžovų bandymų pasižymėti ir neutralizavo visus oponentų bandymus pralaužti jo gynybą mačo pabaigoje.
 
Lietuvio sėkmingas žaidimas po mačo neliko nepastebėtas ir varžovų. „Vaxjo“ treneris po mačo išskyrė M. Armalio žaidimą kaip kertinę varžovų sėkmės priežastį.
 
„Nemanau, kad po šio mačo yra ką daugiau analizuoti. Nors buvo šiek tiek nedidelių bangavimų, manau, kad viso mačo metu išlaikėme aukšto lygio žaidimą. Paprasčiausiai nesugebėjome pralaužti puikiai žaidusio vartininko ir gero gynybinio varžovų žaidimo tam, kad pelnytume daugiau nei vieną įvartį“, - po mačo kalbėjo Samas Hallamas.
 
Po šios pergalės „Skelleftea“ išliko antroje SHL pirmenybių vietoje, nuo pirmaujančios „Linkopings“ atsilikdama vos vienu tašku.