Titulinis » Naujienos » Po pirmojo mačo - džiaugsmas dėl mačo pradžios ir pažadas kautis dėl aukso (VIDEO)

Po pirmojo mačo - džiaugsmas dėl mačo pradžios ir pažadas kautis dėl aukso (VIDEO)

2020-01-06
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunimo rinktinė pergalingai startavo pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionate, pirmose rungtynėse 5:1 nugalėdami Ispanijos rinktinę.
 
Po susitikimo kalbinti Lietuvos rinktinės nariai džiaugėsi sėkmingu startu, kuriame buvo pelnyti trys greiti įvarčiai, o rinktinės trenerio asistento Dovydo Kulevičiaus teigimu, jei komanda žais taip, kaip pirmas dešimt minučių, ji gali pasiekti gerų rezultatų.
 
 
 Kokį įspūdį paliko pirmasis čempionato mačas?
 
Įspūdžiai geri pirmiausiai dėl to, kad laimėjome. Rungtynių pradžia buvo tikrai gera, buvo vykdomi visi nurodymai, kuriuos turėjome. Po trijų įvarčių komanda pradėjo šiek tiek žaisti individualiai ir nesilaikė žaidybinio plano, tad gavosi taip, jog galėjome įmušti daugiau, bet antrąjį kėlinį beveik visą pirmąją pusę žaidėme savoje zonoje.
 
Trečiajame kėlinyje vėl pradėjome žaisti geriau, žaidėjai dar kartą išėjo nusiteikę gerai. Žaidėme neblogai, įmušėme dar vieną įvartį bei laimėjome.
 
Kiek svarbūs komandai buvo rungtynių pradžioje pelnyti trys įvarčiai?
 
Mes vaikinams turėjome nurodymą, kad pirmi turime įmušti mes. Manau, kad pasisekė įmušti mažumoje ir todėl žaidėjai „užsivedė“ ir pelnėme tris įvarčius.
 
Varžovams buvo leista atlikti gana nedaug metimų. Kaip vertinate gynėjų žaidimą ir pasirodymą gynyboje?
 
Metimų tikrai buvo, bet mes dar peržiūrėsime rungtynes ir jas analizuosime. Manau, kad vaikinai gerai blokavo metimus ir šauniai dirbo kaip tikra komanda.
 
Rytoj laukia dar didesnis iššūkis - rungtynės su Didžiąją Britanija, kuriai jau buvo pralaimėta draugiškose rungtynėse. Ką reiks keisti žaidime, kad nepasikartotų pastarojo mačo scenarijus?
 
Kažko daug keisti mes nekeisime – stengsimės žaisti savo žaidimą, ties kuriuo dirbome visą savaitę pasiruošime prieš čempionatą. Manau, kad jei žaisime taip, kaip norime, pagal žaidimo planą, tuomet viskas turėtų būti gerai.
 
Kuo šiandien labiausiai likote patenkinti?
 
Labiausiai likome patenkinti pradžia, nes pirmos dešimt minučių tikrai buvo geros. Vėliau buvo „nervų karas“, bet aplamai komanda yra šaunuoliai. Antrajame ir trečiajame kėlinyje jautėsi nuovargis, tad žiūrėsime ar darysime rytoj treniruotę ar leisime vaikinams pailsėti, bet mano nuomone, jei žaisime taip, kaip pirmas dešimt minučių, rezultatą šiame čempionate tikrai turėtume pasiekti.
 
Kokio rimtumo Arvido Domeikos trauma?
 
Šiuo metu dar nežinome: daktarai jį veš į ligoninę, darys tyrimus ir viskas bus aiškiau. Jam koją skaudėjo ir anksčiau, bet tikiuosi, kad trauma nėra tokia rimta, kaip atrodė, nes antrą kėlinį jis grįžo ir galėjo žaisti.
 
Tuo tarpu geriausio žaidėjo prizą atsiėmęs ir Lietuvos rinktinės įvarčių sąskaitą atidaręs Timonas Mažulis po mačo džiaugėsi galimybe ir vėl žaisti penkete su Martynu Griniumi ir Luku Wascho bei žadėjo kovą dėl aukso tęsti iki pat čempionato finišo.
 
 
Čempionatą pradėjome pergale, kokį įspūdį tau pačiam paliko rungtynės?
 
Visi vyrai yra užsivedę ir labai norime laimėti auksą. Galiu pasakyti tik tiek – kovosime dėl aukso iki pat galo ir nepasiduosime.
 
Rungtynių pradžioje tau pačiam pavyko pasižymėti mažumoje: kokią svarbą tiek tau, tiek komandos pasitikėjimui davė šis epizodas?
 
Mūsų tikslas buvo įmušti pirmiems, tad šis pirmas įvartis mums suteikė drąsos ir tikėjimo, kad mes tikrai galime žaisti ir kovoti. Manau, kad jis tikrai buvo svarbus ir padėjo vyrams „užsivesti“.
 
Po rungtynių treneris minėjo, kad po greitų įvarčių sunkiai sekėsi laikytis žaidybinio plano. Ar pats po tokio starto jautei atsipalaidavimą?
 
Tie greiti įvarčiai padėjo atsipalaiduoti ir tuomet kiek pamiršome sistemą, bet vėliau pakalbėjome su treneriu ir grįžome prie žaidimo pagal mūsų norus ir viską padarėme sėkmingai.
 
Rytoj laukia rungtynės su Didžiąja Britanija, su kuria jau žaidėme draugiškuose rungtynėse prieš keletą dienų. Kokį įspūdį tau paliko šie varžovai ir ko reikės norint iškovoti pergalę?
 
Britai yra stiprūs, bėgantys, tad manau, kad rungtynės bus sunkios. Bet tikrai galime prieš juos kovoti ir laimėti.
 
Kas daugiausiai įtakojo nesėkmingą antrojo kėlinio pradžią?
 
Tikriausiai šiek tiek atsipalaidavome žinodami, jog turime trijų įvarčių persvarą. Bet vėliau susikaupėme ir grįžome į žaidimą.
 
Ar pačiam netrūko komandinio žaidimo ir nebuvo per daug individualaus žaidimo?
 
Kadangi aš žaidžiu trejete su Martynu Griniumi ir Luku Wascho, tai mes tiesiog mėgaujamės žaidimu ir žaisti būna labai smagu.