Titulinis » Naujienos » Po sėkmingo pasirodymo rinktinėje I. Četvertakas papildė lietuvių desantą Norvegijoje

Po sėkmingo pasirodymo rinktinėje I. Četvertakas papildė lietuvių desantą Norvegijoje

2018-11-19
hockey.lt informacija
Lietuvių gretos Norvegijos antroje lygoje („1. Divisjon“) dar labiau išaugo – tris mūsų šalies atstovus savo gretose turinti Haldeno „Comet“ komanda į savo gretas pasikvietė dar vieną Lietuvos rinktinės atstovą Ilją Četvertaką.
 
GMHL lygos „Niagara-on-the-Lake Nationals“ klube itin rezultatyviai (28 įvarčiai, 38 rezultatyvūs perdavimai per 16 susitikimų) sezoną pradėjęs 21-erių metų puolėjas prisijungia prie ilgamečio šio klubo atstovo Pauliaus Gintauto bei antrą sezoną klube žaidžiančių Ugniaus Čižo ir Jauniaus Jasinevičiaus. Tiesa, pastarasis dėl jo organizme rastos draudžiamos medžiagos šiuo metu komandai padėti negali ir yra suspenduotas iki tyrimo pabaigos. Be to, jau įsibėgėjus sezonui į tos pačios lygos „Furuset“ klubą persikėlė ir kitas lietuvis – Aimas Fiščevas.
 
Praėjusį sezoną JAV praleidęs, o šį Kanadoje pradėjęs I. Četvertakas į Europą sugrįžo dalyvauti „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre, o po jo spėjo sužaisti vieną mačą Lietuvos čempionate, atstovaudamas „Geležinio Vilko“ komandai ir į „Energijos“ vartus pasiuntė įvartį.
 
Galiausiai būtent turnyras Vilniuje tapo žaidėjo nauju karjeros postūmiu. Pats ledo ritulininkas atskleidžia, jog jo metu sulaukė ne vieno pasiūlymo, tačiau jie žaidėjo netenkino ir jis jau galvojo apie sugrįžimą į Kanadą. Visgi, tuomet ledo ritulininkas iš Lietuvos rinktinėje rungtyniaujančių komandos draugų sužinojo, kad jo pasirodymas rungtynėse su Japonija paliko įspūdį „Comet“ klubo vadybininkui, kuris su U. Čižo ir P. Gintauto pagalba prisiviliojo žaidėją į savo gretas.
 
„Žaisdamas „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre gavau kelis pasiūlymas, tačiau jie manęs nesudomino, tad mano prioritetas buvo sugrįžimas į Kanadą. Pasibaigus turnyrui jau rinkausi datą skrydžiui atgal, tačiau tuomet vieną vakarą sulaukiau Ugniaus ir Pauliaus žinučių. Jie pasiteiravo ar aš nenorėčiau atvykti į jų klubą ir aš nedvejodamas atsakiau – taip.
 
Vėliau sužinojau, kad „Comet“ klubo menedžeris stebėjo šio turnyro rungtynes su Japonija ir mane įsiminė. Vėliau jis informacijos apie mane pasiteiravo Ugniaus ir Pauliaus, o galiausiai viskas baigėsi tuo, kad aš jau ką tik iš po savo pirmosios treniruotės šioje komandoje. Viskas įvyko labai neįtikėtinai“, - apie persikėlimą į Norvegiją hockey.lt papasakojo I. Četvertakas.
 
Ledo ritulininkas susitarimą su „Comet“ klubu pasiekė praėjusios savaitės pabaigoje, o sutvarkius visus reikalingus dokumentus, jis jau trečiadienį galės debiutuoti naujoje ekipoje.
 
Šį sezoną „Comet“ su 30 taškų po 15 mačų žengia trečioje „1. Divisjon“ pozicijoje, tačiau neslepia savo ambicijų pakovoti dėl vietos aukščiausioje Norvegijos lygoje.