Titulinis » Naujienos » Prestižiniame jaunųjų ledo ritulininkų turnyre Kanadoje lietuviai neliko be pergalių

Prestižiniame jaunųjų ledo ritulininkų turnyre Kanadoje lietuviai neliko be pergalių

2019-02-27
hockey.lt informacija
Praėjusią savaitę Kanados Kvebeko mieste vykusiame tradiciniame „Pee-Wee Quebec“ turnyre pirmą kartą dalyvavo ir Lietuvos atstovai, kurie šiame turnyre neliko nepastebėti tiek ant ledo, tiek ir už jo ribų.
 
Į 60-tą kartą surengtą tradicinį turnyrą išvyko Šarūno Kuliešiaus ir Mindaugo Kiero treniruojama „Hockey Punks“ akademijos komanda. „Inter-B“ grupėje besivaržę lietuviai netruko iškovoti savo pirmosios pergalės turnyro debiute 7:4 palauždami „Mexico Ice Dome“ komandą iš Meksikos.
 
Deja, bet kitose rungtynėse su kanadiečių „Chicoutimi Sag's 4“ iki pergalės jauniesiems lietuviams šiek tiek pritrūko – dvikovoje buvo žaidžiamas pratęsimas, kurio metu pergalę 5:4 iškovojo varžovai. Nors mūsų šalies atstovams tai užvėrė kelią kovoje dėl pirmosios vietos, pagrindinis trofėjus sugrįžo į Europą -grupėje triumfavo lietuvių skriaudikus pakeliui į finalą įveikusi Rumunijos rinktinė.
 
Be žaidimo „Pee-Wee Quebec“ turnyre lietuviai taip pat sužaidė porą draugiškų rungtynių su vietinėmis ekipomis, o mūsų šalies atstovai paliko įspūdį ir šio miesto žiniasklaidai, kurie apie lietuvių vizitą į Kanadą parašė ne vieną straipsnį.