Titulinis » Naujienos » Prie U-20 rinktinės stovyklos prisijungęs A.Nikiforovas: „Puikus jausmas sugrįžti namo“ (VIDEO, fotogalerija)

Prie U-20 rinktinės stovyklos prisijungęs A.Nikiforovas: „Puikus jausmas sugrįžti namo“ (VIDEO, fotogalerija)

2019-01-08
Titas Pacauskas, hockey.lt
 Pirmadienį prie Elektrėnų ledo arenoje dirbančių Lietuvos iki dvidešimt metų (U-20) rinktinės kandidatų prisijungė ir vyriausiasis treneris Aleksandras Nikiforovas, su kuriuo ledo ritulininkai tęs pasiruošimą šių metų sausio 13-19 dienomis Taline (Estija) vyksiančiam pasaulio IIA diviziono čempionatui.
 
Jau antradienį 19:30 val., o trečiadienį - 10:00 val. lietuviai išmėgins jėgas su Baltarusijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančia Minsko „Dinamo“ ekipa, o A.Nikiforovas galės išbandyti taktikas bei įvertinti turimus žaidėjus.
 
Po pirmosios treniruotės Elektrėnuose A.Nikiforovas papasakojo apie gerą jausmą sugrįžti į Lietuvą, aštuoniolikmečių ir dvidešimtmečių ledo ritulio skirtumus bei nuoseklų darbą su tais pačiais ledo ritulininkais.
 
„Puikus jausmas sugrįžti namo ir taip būna visą laiką, kai sugrįžtu į Lietuvą, Vilnių, ypač Elektrėnus, kur aš pradėjau savo trenerio karjerą ir dirbau su D.Zubrumi bei D.Kasparaičiu. Dabar yra nauja karta. Prieš 30 metų nemačiau tiek gerų žaidėjų, kiek matau dabar, tačiau jiems reikia toliau sunkiai dirbti. Šiandien aš mačiau vaikinus, kurie nori žaisti ir atstovauti savo šalį. Judėsime toliau“, - sakė A.Nikiforovas.
 
- Į ką labiausiai kreipsite dėmesį šioje treniruočių stovykloje?
 
- Laukiame prisijungiant visų žaidėjų, norime kelias dienas dirbti ties žaidėjų fizine būkle. Dabar yra vidurys sezono, visi žaidėjai yra aktyvūs ir turi reguliarųjį sezoną, tačiau mums reikia pradėti dirbti kartu, kad jaustumėmės kartu gerai, vienas kitą suprastume, eitume taip toli, kaip tik galime ir tikėtume savimi.
 
- Praėjusiais metais buvote Lietuvos U-18 rinktinės treneriu, o dabar - U-20. Kuo labiausiai skiriasi aštuoniolikmečių ir dvidešimtmečių ledo ritulys?
 
- Didelis skirtumas tarp fizinės būklės. Kai kurie U-20 vaikinai jau yra tikri vyrai. Jeigu matėte pasaulio U-20 čempionatą, galėjote pamatyti, kokie jie būna geri. Žinoma, šiais laikais ir kai kurie septyniolikmečiai turi vyrų kūną. U-20 ledo ritulys yra greitesnis, protingesnis, o iš vaikų ledo ritulio atėję žaidėjai turi įrodyti, kad yra tikri vyrai.

- Kaip svarbu dirbti du metus iš eilės su tais pačiais žaidėjais? Vos šešių šios stovyklos ledo ritulininkų neturėjote praėjusių metų U-18 stovykloje.
 
- Manau, kad visų pirma tai yra labai gera čia vėl būti. Dabar jie žino mano filosofiją, asmenybę, aš žinau apie juos kur kas daugiau, sekiau jų sezonus. Tai kur kas palengvina bendravimą tarp trenerių ir žaidėjų.