Titulinis » Naujienos » Principinėje dvikovoje „Orakulas“ nugalėjo „Meteorą“

Principinėje dvikovoje „Orakulas“ nugalėjo „Meteorą“

2017-02-24
LRML informacija
Vasario 22 d. vakarą „Pramogų arenoje“ vyko LRML čempionato grandų dvikova. Naujosios Vilnios komanda „Orakulas“ rezultatu 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) nugalėjo Vilniaus „Meteorą“ ir taip atsirevanšavo priešininkams už pralaimėjimą pirmajame čempionato rate. „Orakulas“ iš pirmosios vietos išstūmė Kauno „Bizonus“, o „Meteoras“ nusileido į trečiąją A grupės turnyrinės lentelės poziciją.
 
Kaip ir reikėjo tikėtis, kova buvo intriguojanti. Ambicijas „Meteoras“ pademonstravo jau 37-ąją rungtynių sekundę. Po Gintauto Bulaukos perdavimo įvartį įmušė vienas rezultatyviausių „Meteoro“ žaidėjų - Mantas Buika (1:0). Baigiantis kėliniui „Orakulo“ atstovas Vladas Seniut pelnė išlyginamąjį įvartį (1:1).
 
Lygiosiomis prasidėjęs antrasis kėlinys buvo įtemptas. Po keletos nerezultatyvių atakų 31-ąją minutę į priekį „Orakulą“ išvedė antrasis Vlado Seniut įvartis (1:2). Perdavimus atliko Jurijus Goriančikovas ir Kazimieras Vasilevskis.
 
Paskutiniojo kėlinio metu, 53-iąją minutę „Meteoro“ žaidėjas Vadimas Kozlovas už neleistiną puolimą buvo nubaustas dviem baudos minutėmis. Šia padėtimi pasinaudojo Jurijus Goriančikovas ir „Orakului“ pelnė dar vieną įvartį (1:3). Likus penkioms minutėms iki rungtynių galo „Meteoras“ atstatė minimalų skirtumą: įnirtingo mūšio dėl ritulio metu Genrichas Abragimovičius pasiuntė ritulį į „Orakulo“ vartus (2:3). Likusį rungtynių laiką „Orakulas“ dėjo visas pastangas iki minimumo sumažinti „Meteoro“ šansus išlyginti rezultatą. Apsiginti jiems pavyko – „Meteoras“ įvarčių nepelnė.
 
Naujosios Vilnios „Orakulo“ gretose geriausi buvo: Vladas Seniut (2 įvarčiai), Jurijus Goriančikovas (1 įvartis, 2 perdavimai), Kazimieras Vasilevskis (1 perdavimas).
 
„Meteoro“ komandoje pasižymėjo Mantas Buika, Genrichas Abragimovičius (1 įvartis), Vitalijus Daukševičius, Gintautas Bulauka (1 perdavimas).