Titulinis » Naujienos » Puikiai žaidusi lietuvių trijulė padėjo patiesti Norvegijos aukščiausios lygos klubą

Puikiai žaidusi lietuvių trijulė padėjo patiesti Norvegijos aukščiausios lygos klubą

2018-08-17
hockey.lt informacija
Ugnius Čižas, Jaunius Jasinevičius ir Paulius Gintautas kūrė bei mušė įvarčius, o jų vedina „Comet“ komanda skambiai pradėjo pasiruošimą sezonui – 5:3 įveikė aukščiausioje Norvegijos lygoje rungtyniausiančią „Ringerike“ ekipą.
 
Pirmajame kėlinyje įvarčių pelnyta nebuvo, o antrąjį kėlinį varžovai pradėjo dviem įvarčiais be atsako. Visgi, tuomet darbo ėmėsi pirmajame penkete žaidę lietuviai – po Pauliaus Gintauto perdavimo rezultatą sušvelnino Ugnius Čižas (31:20). Kėlinio pabaigoje jau U. Čižas ėmėsi įvarčio organizacijos, o ataką išnaudojant kiekybinę persvarą tiksliu smūgiu užbaigė Jaunius Jasinevičius (37:02).
 
Trečiajame kėlinyje varžovai dar kartą buvo įgiję persvarą, tačiau tuomet P. Gintautas atliko dar vieną rezultatyvų perdavimą, o komandos draugas išlygino rezultatą. Įvarčio įkvėpti „Comet“ žaidėjai per ateinančią minutę pelnė dar du įvarčius ir įveikė varžovus iš aukštesnio diviziono 5:3.
 
Visi lietuviai taip pat turėjo ir puikius +/- rodiklius – P. Gintautas +3, o U. Čižas bei J. Jasinevičius po +2. Per 22:06 žaidimo minutes keturis kartus į vartus smūgiavęs U. Čižas taip pat laimėjo ir 100% ritulio išmetimų, o 22:16 min. žaidęs J. Jasinevičius varžovų vartus bandė nuginkluoti tris kartus. 20:30 min. aikštėje praleidęs P. Gintautas pirmajame, o J. Jasinevičius trečiajame kėliniuose dar buvo nubausti ir dviem baudos minutėmis.
 
Priminsime, kad tai buvo pirmosios iš šešių kontrolinių „Comet“ akistatų. Sezoną Norvegijos antroje lygoje jie pradės rugsėjo 22 dieną.