Titulinis » Naujienos » Rekomendacijos kovojant prieš manipuliacijas sporto varžybose

Rekomendacijos kovojant prieš manipuliacijas sporto varžybose

2015-07-22
hockey.lt informacija
 Šių metų liepos 17 d. Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinis direktorius patvirtino Rekomendacijas Lietuvos sporto (šakų) federacijoms ir sportininkams dėl pasirengimo kovoti su manipuliacijomis sporto varžybomis siekiant tinkamai įgyvendinti Europos Tarybos Konvencijos dėl manipuliacijų sporto varžybomis nuostatas.
 
2014 m. rugsėjo 18 d. Lietuvai pasirašius Europos Tarybos Konvenciją  dėl  manipuliacijų sporto varžybomis valstybės mastu įsipareigota kovoti su viena didžiausių grėsmių šiandieniniam sportui –manipuliacijomis sporto varžybomis. Konvencija pažymi itin svarbų pačių sporto organizacijų pasirengimą ir gebėjimą pasipriešinti manipuliacijoms sporte.   
 
Rekomendacijų patvirtinimas yra nuoseklus Kūno kultūros ir sporto departamento žingsnis valstybės mastu dalyvaujant sprendimų paieškose kovoje su manipuliacijomis sporte bei siekiant Lietuvos sporto organizacijų efektyvaus ir kokybiško pasirengimo kovoti su sportą žalojančiomis manipuliacijomis sporto varžybomis.
 
Rekomendacijas prikabiname, kviečiame atsižvelgti ir pasinaudoti.