Titulinis » Naujienos » Rinktinės kandidatai išbandė naujas treniruočių metodikas (komentarai)

Rinktinės kandidatai išbandė naujas treniruočių metodikas (komentarai)

2016-04-06
hockey.lt informacija
 Pasiruošimą pasaulio ledo ritulio čempionato kovoms Zagrebe (Kroatija) balandžio 17-23 dienomis pradėjusi Lietuvos ledo ritulio rinktinė prakaitą lieja net trijose treniruotėse per dieną.
 
Be keletos lyderių treniruočių stovykloje dirbanti rinktinė nestokoja naujovių. Trečiadienį komanda apsilankė „Amber CrossFit“ treniruoklių salėje, kuri netrukus atvers duris Vilniuje.
 
Geros nuotaikos nestokojantys ledo ritulininkai linksmai ir noriai išbandė pratimus.
 
„Įdomi technika ir pratimai. Su komandos draugais taip įsijautėme, kad treneris Berndas Haake ėmė stabdyti mus, primindamas, jog savaitgalį laukia draugiškos rungtynės. Labai įdomi technika ir sistema“,- sakė Emilijus Krakauskas (Bylio „EHC Biel“, Šveicarija).
 
 
Pasisėmę naujovių savo nuolat prieš rungtynes daromam apšilimui, rinktinės vyrai Vilniuje susitiko su „Amber CrossFit“ klubo šeimininku Roku Milevičiumi, kuris yra vienintelis lietuvis, dalyvavęs prestižinėse jachtų lenktynėse aplink pasaulį „Volvo ocean race“.
 
„Savo paskaitoje bandžiau pasidalinti patirtimi iš lenktynių. Bet ką darant svarbu nepasiduoti ir žinoti, kad pirmiausia pasiduoda smegenys, kūnas ne. Todėl nusiteikimas, ryžtas – labai svarbu bet kokiose varžybose ir bet kuriame sporte. Pasidalinau patirtimi iš savo varžybų, kuriose taip pat reikalingas geras psichologinis nusiteikimas kaip ir ledo ritulyje prieš kiekvienas rungtynes“, sakė R.Milevičius.
 
„Man Rokas tapo kaip kokiu guru. Tokia įdomi paskaita, nieko panašaus dar nesu girdėjęs. 30 metų vyrukas jau tiek matęs ir turi tiek patirties. Jo pasakojimai apie psichologinius niuansus buvo itin vertingi. Nuo šiol į viską pradėsiu žiūrėti kitaip. Net ir jo patarimas iš savęs išspausti viską, netingėti ir siekti daug daugiau nei yra dabar, man buvo labai naudingas. Norisi daugiau tokių susitikimų“,- sakė rinktinės kandidatas Ilja Četvertakas (Jelgavos „Zemgale/LLU, Latvija).
 
Rinktinės kandidatai ir toliau rimtai pluša dukart per dieną vykstančiose treniruotėse. Rinktinė vis dar laukia pagrindinio vartininko Manto Armalio, o į antrąją vartininko poziciją pretenduojantys kandidatai entuziazmo nestokoja.
 
„Kaip sakė treneris B.Haake, estams olimpinėje atrankoje pralaimėjome ne ir su Mantu. Tad ne tame problema. Nusiteikęs puikiai, komanda dirba entuziastingai, tiesa, ne visi dar susirinkę, kas ilsisi po sezono, kas traumuotas. Kvietimas į rinktinę nebuvo netikėtas, labiau netikėta, jog likau nepakviestas prieš olimpinę atranką į stovyklą. Esame du vartininkai žaidę tik Lietuvos čempionate, tad šansų turime visi ir dirbame pilna jėga“,- sakė vartininkas Simas Baltrūnas (Rokiškio "Rokiškis").
 
 
Ateinantį penktadienį 18.30 val. ir šeštadienį 13.30 val. Lietuvos rinktinė išbandys jėgas draugiškose rungtynėse su Molodečno „Dinamo – Molodečno“.
 
Kitą savaitę rinktinė autobusu išvyks į Lenkiją, kur Katovicuose balandžio 14 dieną, 18.00 val. sužais kontrolines rungtynes su Lenkijos rinktine.
 
Čempionate Kroatijoje Lietuvos rinktinės varžovais bus:
 
Balandžio 17 d. 14:00 val. Estija;
Balandžio 18 d. 14:00 val., Rumunija;
Balandžio 20 d. 17:30 val., Didžioji Britanija;
Balandžio 22 d. 17:30 val. Ukraina;
Balandžio 23 d. 20:00 val. Kroatija.