Titulinis » Naujienos » „Šaulio“ vadovas Aurimas Jokimčius: „Sužinojome labai daug“

„Šaulio“ vadovas Aurimas Jokimčius: „Sužinojome labai daug“

2015-07-15
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio trenerių delegacija grįžo iš Vierumiakio (Suomija), kur savaitę intensyviai tobulinosi tarptautiniuose trenerių kursuose.
 
Pirmą kartą tokioje intensyvioje stovykloje pabuvojęs Šiaulių „Šaulio“ vaikų ledo ritulio klubo treneris Aurimas Jokimčius grįžo pasisėmęs žinių, kurias tikisi pritaikyti kasdienėse treniruotėse.
 
31-erių mokyklos vadovas, treneris ir vadybininkas A.Jokimčius ledo ritulio trenerio darbą derina su nekilnojamojo turto vadybininko darbu. Ne naujokas sporte, buvęs fizinio lavinimo treneris su didžiuliu entuziazmu tikisi rudenį atsinaujinančiose ledo ritulio treniruotėse pritaikyti Suomijoje įgytas žinias.
 
„Stovykla buvo išties įdomi ir naudinga. Intensyvus paskaitų grafikas, treniruotės ir begalė praktinių pavyzdžių mums buvo labai reikalinga. Sužinojome daug naujovių ir tendencijų, kurios vyrauja šiuolaikiniame ledo ritulyje“,- portalui hockey.lt sakė nedidelės „Šaulio“ ledo ritulio mokyklos vadovas A.Jokimčius.
 
Vaikus treniruojančio šiauliečio nuomone, nuo naujojo sezono teks pasiraityti rankoves – kursuose buvo akcentuojamas kokybiškas ir intensyvus darbas.
 
„Viskas kursuose buvo dėstoma naujoviškai, išgirdome daug įvairių nuomonių. Viena aišku, jog tiek treneriams, tiek vaikams privaloma daug dirbti, norint pasiekti didžiulių aukštumų ir turėti kokybę. Reikia didinti treniruočių efektyvumą, vaikai neturi stovėti eilėse ir laukti. Taip pat labai akcentuojamas ir naujokų pritraukimo svarbumas, kadangi visame pasaulyje aktyviu laisvalaikiu vaikus sudominti vis sunkiau“,- sakė A.Jokimčius.
 
Žaidimo instruktorių programoje tobulinęsis A.Jokimčius neslepia, jog mokyklos kasdienybėje pritaikys daug išgirstų dalykų.
 
„Pamatėme, jog ant ledo galima treniruotis su gerokai daugiau vaikų ir puikiai juos visus užimti. Taip pat treniruočių procese labai svarbi ir tėvelių pagalba, kadangi buvo akcentuojama, jog patys mažiausi vaikai gali būti treniruojami ir tėvų. Tad pokyčių bus ir jie tikrai turėtų duoti rezultatą“,- apie trenerių kursus Suomijoje pasakojo A.Jokimčius.
 
Beje, visi kursuose dalyvavę treneriai rašė projektus, kuriuos vėliau svarstys tarptautinė ledo ritulio federacija ir spręs, ar skirti dalinį finansavimą. Lietuviai treneriai parašė projektą, kuriame siūloma organizuoti atvirų durų dienas mažiausiems ledo ritulininkams keturiuose Lietuvos miestuose.