Titulinis » Naujienos » Savaitgalį praūžė tarptautinis moterų turnyras Hockey Lietuva Lady Cup 2018

Savaitgalį praūžė tarptautinis moterų turnyras Hockey Lietuva Lady Cup 2018

2018-05-15
Gegužės 12-13 dienomis, Kauno ledo arenoje rinkosi net 5 moterų ledo ritulio komandos iš Lietuvos, Latvijos bei Lenkijos. Antrą kartą organizuotame tarptautiniame moterų ledo ritulio turnyre dalyvavo dvi jau pažįstamos ekipos iš Latvijos („L&L” ir „Laima Juniors“), dar nepažįstamos jaunosios lenkės „Kojotki“ bei net dvi komandos iš Lietuvos: „Hockey Girls“ bei „Hockey Stars“.
 
„Hockey Lietuva Lady Cup 2018“ turnyras vyko vieno rato sistema, o pirmąsias ketverias vietas turnyrinėje lentelėje užėmusios komandos finaluose kovojo dėl medalių.
 
Kiekvienai komandai teko sužaisti po 4-5 rungtynes, kuriose buvo žaidžiami du kėliniai po 15 minučių.
Sužaidus pirmąsias 4 rungtynes, turnyrinės lentelės apačioje rikiavosi vilnietės „Hockey Stars“ (0 taškų), 4-ąją vietą užėmė latvės „L&L” (3 taškai). Kas kausis finale, paaiškėjo tik suskaičiavus praleistų-įmuštų įvarčių santykį, nes tiek latvės „Laima Juniors“, tiek lenkės „Kojotki“ tarpusavio runtynes sužaidė lygiosiomis 2:2 ir turnyrinėje lentelėje turėjo po 7 taškus. Mažiau įvarčių į savo vartus praleido lenkės, todėl pastarasios keliavo į finalą, kur jų laukė dar nei vieno pralaimėjimo nepatyrusios ir 12 taškų turinčios lietuvės „Hockey Girls“.
Rungtynėse dėl bronzos medalių kovojo dvi Latvijos komandos. Beveik visą pirmąjį kėlinį kova buvo apylygė, tačiau rungtynėms įpusėjus iniciatyvą perėmė „L&L”, kuri iki pat rungtynių pabaigos pirmavo rezultatu 2:0. Nors „Laima Juniors“ merginoms paskutinę minutę ir pavyko pelnyti įvartį, laiko išlyginti rezultatą pritrūko. Trečiąją vietą turnyre iškovojo ir bronzos medaliais pasidabino latvės „L&L”.
 
Finale dėl aukso kovojo lietuvės ir lenkės. Ir vėl beveik visa pirmąjį kėlinį abi komandos demonstravo apylygį žaidimą ir rezultatas nesikeitė. Tačiau pirmojo kėlinio pabaigoje lenkėms pavyko perlaužti „Hockey Girls“ gynybą ir jos išsiveržė į priekį 1:0. Lietuvės nepasidavė, tačiau 20-ą rungtynių minutę „Kojotki“ pelnė antrąjį lemiamą įvartį (2:0). Po atkaklios kovos pergalę šventė turnyro naujokės iš Lenkijos, kurios ir pasidabino aukso medaliais. Lietuvėms „Hockey Girls“ atiteko sidabro medaliai.
 
Geriausia turnyro žaidėja „Hockey Girls“ komandoje pripažinta gynėja Rugilė Paražinskaitė. „Hockey Stars“ ekipoje geriausios žaidėjos apdovanojimą gavo vartininkė Jevgenija Sokolova.
 
Lietuvė Emilija Simonsen („Hockey Girls“) pripažinta geriausia viso turnyro vartininke, o naudingiausios žaidėjos prizą gavo toje pačioje komandoje rungtyniaujanti Klara Miuller. Geriausios turnyro gynėjos prizą atsiėmė žaidėja iš Lenkijos Julija Zielinska, o geriausia puolėja pripažinta latvė Karina Šilajene.
 
Tikimasi, kad asociacijos „Hockey Lietuva“ ir komandos „Hockey Girls“ iniciatyva organizuotas turnyras ateityje sulauks daugiau dalyvių ir taps gražia tradicija. Turnyre dalyvavusios komandos bei organizatoriai dėkoja ir turnyro rėmėjui – energtinių gėrimų gamintojui „Spark energy“.