Titulinis » Naujienos » Savaitgalį užsienyje rezultatyviu pasirodymu išsiskyrė P. Gintautas

Savaitgalį užsienyje rezultatyviu pasirodymu išsiskyrė P. Gintautas

2020-11-23
hockey.lt informacija
 Praėjusį savaitgalį savo pasirodymus Europos ledo ritulio čempionatuose tęsė Lietuvos ledo ritulininkai
 
Dvi pergales Slovakijos ledo ritulio čempionate iškovojo „Slovan“ su Nerijumi Ališausku. Ji penktadienį 3:1 nugalėjo „HC 07 Detva“, o sekmadienį 4:1 šventė pergalę prieš „HC Košice“. Abejuose susitikimuose pirmajame komandos penketuke žaidęs gynėjas iš Lietuvos nepasižymėjo.
 
Pergalę Švedijos aukščiausioje lygoje šventė „Djurgarden“ 3:2 įveikusi „Vaxjo“ ledo ritulininkus. Nugalėtojų gretose Mantas Armalis atrėmė 24 iš 26 metimų.
 
Nesėkmingai po priverstinės pertraukos į Šveicarijos antrąją lygą („Swiss League“) sugrįžo Emilijaus Krakausko atstovaujama „Ticino Rockets“. Ji išvyko 0:4 nepasipriešino „HC Thurgau“, o Lietuvos rinktinės puolėjas užsidirbo 2+10 nuobaudą.
 
Vokietijos trečioje lygoje („Oberliga“) Arnoldas Bosas su „Blackdragons“ klubu penktadienį po baudinių serijos 7:6 įveikė „Rostock Piranhas“, bet sekmadienį po pratęsimo 3:4 nusileido „Hannover Scorpions“ klubui. 30-metis ledo ritulininkas pirmajame susitikime pelnė įvartį bei atliko rezultatyvų perdavimą, o antrajame nepasižymėjo.
 
Toje pačioje lygoje žaidžianti „Deggendorfer“ komanda savaitgalį patyrė du pralaimėjimus, o abejose rungtynėse jiems nepadėjo Tadas Kumeliauskas. Po rungtynių klubas pranešė, jog puolėjas negalėjo žaisti, nes vis dar negavo leidimo palikti karantino. Domantas Čypas su „Hochstadter“ į „Oberliga“ kovas turėtų sugrįžti kitą savaitgalį.
 
„KH Energa Toruna“ savaitgalį patyrė du apmaudžius pralaimėjimus Lenkijos aukščiausiame divizione. Penktadienį jie 5:6 nusileido „JKH GKS“ klubui, o sekmadienį po pratęsimo 2:3 pralaimėjo „GKS Katowice“ ekipai. Kostas Gusevas pirmose rungtynėse atliko rezultatyvų perdavimą, o antrose užsidirbo 4 baudos minutes.
 
Įspūdingai po komandai skirto karantino į Norvegijos antrąją lygą sugrįžo „Comet“ lyderis Paulius Gintautas. Dvi savaitės be rungtynių neišmušė puolėjo iš vėžių ir jis trimis įvarčiais bei dviem rezultatyviais perdavimais padėjo „Comet“ 6:4 išplėšti svarbią pergalę prieš „Ringerike“. Kitas „Comet“ lietuvis Ugnius Čižas taip pat neliko nepastebėtas ir pasižymėjo įvarčiu bei rezultatyviu perdavimu.
 
Antrajame Norvegijos divizione ir toliau sudėtingai sekasi „Furuset“ su Danieliumi Bogdziuliu. Jie savaitgalį du kartus 3:7 ir 2:7 nusileido „Haugesund“ komandai. Namuose žaidusių „Furuset“ nesugebėjo išgelbėti ir sėkmingai žaidęs lietuvis, kuris pirmajame susitikime atliko du, o antrajame – vieną rezultatyvų perdavimą. Tiesa, antrojo mačo D. Bogdziulis nebaigė dėl konflikto su varžovu ir jiems abiem skirtos 5+20 diskvalifikacinės nuobaudos.
 
Be pergalės Norvegijos antroje lygoje savaitgalį liko ir „Hasle-Loren“ su Ilja Četvertaku ir Danieliumi Nomanovu 2:5 pralaimėjusi „Lorenskog“ komandai. Abu savo komandos įvarčius šiame mače pelnė I. Četvertakas.
 
Latvijoje šeštadienį įvyko dviejų „lietuviškų“ komandų akistata. Joje sėkmingiau sekėsi Kristupui Blažiui ir „Dinaburga“ komandai: 18-metis atliko rezultatyvų perdavimą ir padėjo 5:4 įveikti „Liepaja“ ekipą. Pralaimėjusių gretose vartus gynė Laurynas Lubys, atrėmęs 35 iš 40 oponentų bandymų pasižymėti, o jo komandos draugas Paulius Rumševičius nepasižymėjo.