Titulinis » Naujienos » Šeštadienį: lietuvių įvarčiai ir D.Žukovo "sausi" vartai (VIDEO)

Šeštadienį: lietuvių įvarčiai ir D.Žukovo "sausi" vartai (VIDEO)

2019-12-22
hockey.lt informacija
 Šeštadienį dar vienu sėkmingu vakaru galėjo pasidžiaugti užsienio pirmenybėse žaidžiantys Lietuvos ledo ritulininkai.
 
Antroje Norvegijos lygoje „Comet“ klubas 3:0 nugalėjo „Lorenskog“ ekipą iš iškovoję 19 pergalę iš eilės tapo vienvaldžiais lygos lyderiais. Paskutiniame kalendorinių metų mače Paulius Gintautas pelnė du įvarčius, iš kurių vienam asistavo Ugnius Čižas.
 
Latvijos aukščiausioje lygoje trijų lietuvių atstovaujama „Liepaja“ iškovojo svarbią pergalę 2:1 palauždama vieną iš pagrindinių konkurenčių lygoje „Kurbads“ komandą. Pergalingą šių rungtynių įvartį likus žaisti kiek mažiau nei aštuonias minutes pelnė Markas Kaleinikovas. Paulius Rumševičius susitikimo metu nepasižymėjo, o Karolis Krasilnikovas šį kartą rungtynėms nebuvo registruotas.
 
M. Kaleinikovo įvartis:
 
 
Rezultatyvų perdavimą Latvijoje šį vakarą atliko Kostas Gusevas, kuris su „Dinaburga“ tik po baudinių serijos 2:3 nusileido lygoje pirmaujančiai „HK Olimp“ komandai. Tuo tarpu Egidijaus Binkulio „Zemgale“ 7:1 sutriuškino „Prizma/IHS“ komandą, o lietuvis šiame mače prie įvarčių neprisidėjo.
 
Po susitikimų šeštadienį Latvijoje skelbiama šventinė pertrauka, o komandos į kovas sugrįš jau sausį. Prieš pertrauką „Liepaja“ žengia antra, o „Zemgale“ ir „Dinaburga“ užima atitinkamai penktą ir šeštą pozicijas. Į atkrintamąsias varžybas Latvijoje pateks keturios geriausios lygos komandos.
 
JAV FPHL lygoje pralaimėjimą patyrė „Wolves“ komanda su Dominyku Bogdziuliu – ji namuose 3:4 nusileido „Hat Tricks“ ledo ritulininkams. Puolėjas iš Lietuvos pelnė vieną iš trijų savo komandos įvarčių.
 
Sėkmingas šeštadienis buvo ne tik aikštės žaidėjams – Vokietijos ketvirtoje lygoje Donatas Žukovas 65 minutes nepraleido nė vieno įvarčio, kol galiausiai po baudinių serijos jo atstovaujama „Harzer Falken“ 1:0 palaužė „ECW Sande“ ekipą.
 
Įspūdingai šį sezoną rungtyniaujantis vartininkas iš Lietuvos jau antrą kartą šį sezoną nepraleido nė vieno įvarčio bei iškovojo septintąją pergalę iš tiek pat galimų. „Harzer Falker“ užtikrintai pirmauja lygoje, o pats D. Žukovas yra nepralenkiamas tarp visų lygos vartininkų.