Titulinis » Naujienos » Sezoną tęsiančioje „Energijoje“ – naujas direktorius ir išlikę aukščiausi tikslai

Sezoną tęsiančioje „Energijoje“ – naujas direktorius ir išlikę aukščiausi tikslai

2019-01-09
Elektrėnų „Energijos“ informacija
Lapkričio mėnesio pabaigoje apie sumažėjusius finansus pranešusi ir iš pusiau profesionalios ekipos į mėgėjų komandą persiorientavusi Elektrėnų „Energija“ sulaukė pokyčių ir vadovų pareigose, tačiau ir toliau tęs savo pasirodymą Lietuvos ledo ritulio čempionate.
 
Ilgus metus vieninteliu pusiau profesionaliu Lietuvos ledo ritulio klubu buvusi bei įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms ne vieną žaidėją paruošusi „Energija“ nuo šių metų gruodžio mėnesio susijungė su ledo ritulio entuziastų įkurta „Energija-2“ ekipa, o jai vadovavęs Povilas Jarmala iš Rolando Aliukonio perėmė ir „Energijos“ direktoriaus pareigas.
 
Šešis metus „Energijai“ vadovavęs R.Aliukonis su komanda ne tik nuolatos triumfuodavo Lietuvos čempionate, tačiau 2015-2016 metais Baltarusijos aukščiausioje lygoje užėmė trečią vietą, o tai yra aukščiausias pasiekimas Lietuvos klubinio ledo ritulio istorijoje.
 
R.Aliukonis po Kaune balandį vykusio Pasaulio IIA diviziono ledo ritulio čempionato pranešė ir apie pasitraukimą iš rinktinės, o tai turėjo įtakos ir jo pasirinkimui pasitraukti iš „Energijos“ direktoriaus pareigų.
 
„Lietuvos čempionato lygis yra mėgėjiškas, o baigus karjerą rinktinėje - neliko motyvacijos organizuoti komandos dalyvavimą aukštesnio lygio čempionatuose: Baltarusijoje ar Latvijoje. Klubas tampa mėgėjišku, todėl nusprendėme susijungti su „Energija-2“ mėgėjų komanda, kuriam vadovauja P.Jarmala“, - sakė R.Aliukonis. „Pokyčiai nėra blogai, todėl nepabėgu ir lieku vienu iš klubo steigėjų, taip pat dalyvausiu priimant strateginius sprendimus bei kiek tik turėsiu laiko, padėsiu operatyvinėje veikloje. Su „Energija“ turėjome daug gražių akimirkų, tačiau dabar situacija Lietuvos klubiniame ledo ritulyje nėra gera, o išlaikyti bent jau pusiau profesionalų komandos lygį Elektrėnuose tapo nepakeliama užduotis“.
 
Naujasis „Energijos“ direktorius P.Jarmala teigė, kad ilga ir pergalinga „Energijos“ istorija įpareigoja toliau siekti tik aukščiausių tikslų, o įvykę pasikeitimai tam suteiks naujo impulso.
 
„Iš esmės susijungimas nieko per daug nekeičia. Visą laiką įvairiais klausimais bendradarbiavome su „Energija“ bei jos vadovais, nes nešdavome atsakomybę už vardą, kuris Elektrėnus pavertė ledo ritulio sostine. Tiek „Energijai“, tiek ir visam Lietuvos ledo ritulio čempionatui dabar yra sunkesnis laikotarpis, kuris privalo iššaukti pokyčius. Tikimės, kad šiuo metu ne itin sirgaliams patrauklus Lietuvos čempionatas ir jo organizatoriai taip pat imsis atitinkamų pokyčių ir padarys viską, kad kitame sezone būtų daugiau komandų bei profesionalesnių žaidėjų. Savo ruožtu, sezoną tęsime ta pačia sudėtimi ir sieksime tik aukščiausios vietos čempionate. Tikimės dar didesnio palaikymo iš Elektrėnų miesto žmonių bei „Energijos“ sirgalių, dėl kurių turime noro tęsti tai, kas ilgus metus sėkmingai garsino mūsų miestą“, - sakė P.Jarmala
 
Kaip teigė P.Jarmala, apie kito sezono planus kalbėti dar ankstoka, tačiau susitikimas su Elektrėnų miesto savivaldybe nuteikė pozityviai.
 
„Džiaugiamės, kad savivaldybėje pristačius „Energijos“ pasikeitimus sulaukėme palaikymo, todėl dabar drąsiai visi kartu galime galvoti apie miesto simboliu tapusios „Energijos“ bei viso ledo ritulio vystymą mieste ateitį“, - kalbėjo P.Jarmala.
 
Dar lapkričio 22-ą dieną „Energija“ 6:0 nugalėjo Vilniaus „Hockey Punks“ ekipą, tačiau dėl situacijos, įvykusios dieną prieš tai vykusiose Vilniaus „Geležinio vilko“ ir „Kaunas Hockey“ rungtynėse, kai stipriai susižalojus vienam iš Kauno klubo žaidėjų nebuvo laiku suteikta medicininė pagalba, Lietuvos čempionatas buvo laikinai sustabdytas.
 
Komandoms pateikus žaidėjų medicinines pažymas, čempionatas buvo pratęstas, tačiau per visą gruodžio mėnesį buvos sužaistas vienintelis susitikimas tarp „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ komandų.
 
Visgi dabar į čempionatą sugrįžta ir „Energija“, kuri sausio 10-ą dieną Elektrėnuose susikaus su „Hockey Punks“ ledo ritulininkais, prieš kuriuos šiame sezone yra iškovoję dvi pergales ir patyrę vienintelį pralaimėjimą.
 
Iki šiol Elektrėnų ekipa per 9 rungtynes iškovojo 8 pergales ir su 24 taškais yra vienvaldė Lietuvos čempionato lyderė.