Titulinis » Naujienos » Sezono starto belaukiant: ambicijų išlaikyti pirmą vietą nestokojantys "Kaunas Hockey"

Sezono starto belaukiant: ambicijų išlaikyti pirmą vietą nestokojantys "Kaunas Hockey"

2020-09-19
Jau rugsėjo 24 dieną startuos Lietuvos ledo ritulio čempionatas, kuriame šį sezoną varžysis penkios komandos. Artėjant pirmosioms turnyro rungtynėms, pristatome visų čempionato dalyvių apžvalgą, o šiandien bus pristatyta praėjusio sezono nugalėtoja – „Kaunas Hockey“ ekipa.
 
Ambicingus tikslus ne pirmus metus kėlusiai „Kaunas Hockey“ komandai pernai pagaliau pavyko pasiekti Lietuvos ledo ritulio čempionato viršūnę. Nors greitai pusfinalio seriją laimėjusiems kauniečiams galimybę pasivaržyti finale atėmė dėl COVID-19 viruso grėsmės nutrauktos pirmenybės, triumfas reguliariajame sezone lėmė, kad būtent kauniečiai buvo pripažinti pirmenybių nugalėtojais.
 
Po sėkmingo praėjusio sezono stipriausios šalies ledo ritulio ekipos laukė nelengva vasara: klubo vadovams teko ne tik neaiškumo apgaubtu metu siekti išlaikyti per sezoną vertę gerokai pasikėlusius lyderius, tačiau ir ieškoti kuo pakeisti į pirmąją poziciją klubą atvedusį trenerį Aleksandrą Mikheyonoką.
 
„Šiuo tarpsezoniu buvo daug kontaktų su užsienio specialistais, bet situacija su COVID-19 virusu yra gana komplikuota visomis prasmėmis, todėl buvo priimtas sprendimas suteikti galimybę tobulėti ir save įrodinėti klubo sistemoje jau dirbantiems specialistams – komandą treniruos Linas Paražinskas ir Kirilas Danilenka. Jie abu vienas kitą puikiai papildo, taip pat dirba ir su „Kaunas Hockey“ akademijos vaikais. Linas taip pat yra ne tik treneris, bet ir vienas iš „Kaunas Hockey“ klubo dalininkų ir valdybos narys, todėl šiuos įsipareigojimus visi puikiai pasvėrėme ir juos suprantame panašiai“, - situaciją klubo trenerių štabe paaiškino „Kaunas Hockey“ vadovas Petras Nausėda.
 
Svarbiausiu P. Nausėdos ir kauniečių vadovybės vasaros darbu galima laikyti dviejų rezultatyviausių „Kaunas Hockey“ ir viso Lietuvos čempionato žaidėjų išsaugojimu. Atitinkamai 50 ir 37 rezultatyvumo balus per praėjusį sezoną surinkę Eduardas Chekmaryovas bei Lukas Žukauskas ir kitą sezoną gins Kauno klubo garbę.
 
„Abu žaidėjai turėjo planų rungtyniauti aukštesnio lygio užsienio lygose – Lukas Lenkijoje, o Eduardas Vokietijoje. Visgi, buvome sutarę, kad jei jiems nepavyktų ten išvykti, abu žaidėjai grįžtų žaisti už mūsų komandą. Nors su Luku turime ilgalaikę sutartį, tačiau esame už tai, kad mūsų sportininkas tobulėtų, todėl visada juos palaikome tokiuose sprendimuose. Deja, bet jo peržiūra „Torun“ klube nesusiklostė taip, kaip tikėjosi abi šalys.
 
Tuo tarpu Eduardas taip ir neišvyko į Vokietiją, nors ir turėjo galiojantį susitarimą su Vokietijos klubu. Žinoma, tai susiję su dabartine situacija dėl COVID-19 viruso ir daug esančių nežinomųjų. Dar rugpjūčio pabaigoje pradėjau tiesioginį bendravimą su Vokietijos atstovais ir ieškojome geriausio sprendimo žaidėjui, o galiausiai bendru susitarimu nuspręsta, kad vokiečiai sustabdė šių metų kontraktą ir paleido Eduardą atgal į Kauną. Sutarta, kad jų susitarimas įsigalios iš karto po to, kai baigsis mūsų sezonas“, - apie sudėtingas derybas kalbėjo P. Nausėda.
 
„Kaunas Hockey“ vasaros darbai nesibaigė vien tik išlaikius du lyderius: kauniečiai į savo gretas prisiviliojo tris kaimyninėje Latvijoje tobulėjusius Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių narius bei kandidatus – gynėjus Nojų Ašmoną ir Artiomą Starovoitovą bei puolėją Egidijų Binkulį. P. Nausėda pripažįsta, jog su lietuviais derybos ne visada būna lengvos, tačiau pabrėžė, jog būtent jų pritraukimui skyrė ypatingą dėmesį.
 
„Ši vasara buvo labai intensyvi, o kažkuria prasme sakyčiau, jog ji netgi buvo sudėtingiausia. Kalbant apie komandos komplektaciją, tai ji prasideda pasibaigus sezonui, nors nemaža dalimi galutiniai sprendimai priimami tik rugpjūčio mėnesį. Nemaža dalis lietuvių žaidėjų vis dar mėgsta gyventi iliuzijomis tiek dėl savo galimybių, tiek ir dėl atlygio už žaidimą. Dažnai trūksta konstruktyvumo įgyvendinti net ir tai, kas būna sutarta: turėjome atvejį, kai vos per dvi savaites sugebėjome iš pradžių susitarti dėl visų sąlygų, kad beliktų tik sudėti parašius, tuomet žaidėjas nusprendė už mus nebežaisti, o po savaitės vėl skambino ir sakė, kad viskas tinka, kol galiausiai nesulaukus pasirašyto kontrakto sužinojome, kad jis vėl persigalvojo.
 
Lietuviams skyrėme ypatingą dėmesį, kad juos pritrauktume į Kauną. Žinoma, kalbu tik apie tuos, kurie galėtų būti naudingi klubui, o mes galėtume įgyvendinti jų norimus įsipareigojimus.“
 
Vien tik su jaunų lietuvių įsigijimu „Kaunas Hockey“ savo sudėties dėlionės neužbaigė. Komandą papildė keletas žaidimo aukščiausioje Rusijos jaunimo lygoje patirties turinčių žaidėjų, tarp kurių yra ir save žemesnėse Rusijos lygose jau išbandžiusių šios šalies atstovų. P. Nausėdos teigimu, pritraukti tokio lygio žaidėjus į Lietuvos čempionatą nelengva, o postūmį tam turėtų duoti ir naujoji Kauno ledo arena.
 
„Kalbant apie legionierius, tai pats turiu ypatingai plačią kontaktų duomenų bazę – agentų dirbančių su skirtingo lygio žaidėjais tiek Rytuose, tiek Europoje ar Šiaurės Amerikoje. Visada stengiamės pagal esamas galimybes turėti kuo aukštesnio lygio legionierių, tačiau čia taip pat viskas nėra paprasta. Pasaulis yra mažas, o Lietuva dar tikrai neturi rimtesnio vardo ledo ritulyje ir tai dažnai suveikia kaip esminis faktorius. Visgi, iš esmės viskas priklauso nuo biudžeto ir įdirbio. Labai tikiuosi, kad Kaune su naujos ledo arenos atidarymu ambicijos turėti profesionalų klubą dar labiau sustiprės ir galėsime lygiuotis bent jau į latvių lygį.“
 
Įrašyti savo vardą į tarptautinę areną „Kaunas Hockey“ tikėjosi jau šiemet – kauniečiai buvo padavę paraišką IIHF Kontinentinės taurės turnyrui, kuris turėjo startuoti gruodį Islandijoje. Visgi, atsižvelgus į situaciją pasaulyje tarptautinė ledo ritulio federacija nusprendė šio turnyro šiemet nerengti, tad kauniečiai savo debiuto šiame turnyre dar turės palaukti.
 
„Sunku pasakyti, kokia buvo reakcija į šį sprendimą mūsų klube: manau, kad visi sureagavo skirtingai. Man svarbiau yra ledo ritulio bendruomenės ir Kauno miesto reakcija, nes viskas vyksta dėl jų, o jų reakcija buvo liūdna. Visgi, tai buvo istorinė galimybė Kauno ledo rituliui.“
 
Į IIHF Kontinentinės taurės turnyrą patenka tik šalies čempionai, o aukšto lygio naujokų pritraukimas signalizuoja, jog kauniečiai ir šį sezoną taikysis į auksą bei galimybę išbandyti save tarptautiniuose vandenyse. P. Nausėda neslepia, jog pirma vieta yra vienintelis klubo tikslas, bet apie tikslų naujokų lygį ir jų galimybes pakartoti praėjusių metų pasiekimus jis kalbėti pasiruošęs tik pamatęs kaip jie atrodys rungtynėse.
 
„Nepamenu sezono, kuriame „Kaunas Hockey“ nekeltų vieno tikslo – siekio iškovoti aukso medalius. Kas ko vertas pasižiūrėsime kai prasidės čempionatas, nes ne visada treniruotėse geriausiai atrodantys žaidėjai sukuria daugiausiai naudos rungtynėse. Bet kokiu atveju, svarbiausia bus ne tai, kokius asmeninius rezultatus rodys naujokai, tačiau tai, koks bus kiekvieno indėlis į pergales.“
 
Lietuvos ledo ritulio čempionato startas numatytas rugsėjo 24 dieną. „Kaunas Hockey“ ant ledo turėtų pasirodyti rugsėjo 29-ąją, Elektrėnuose stodami į kovą su po metų pertraukos į Lietuvos ledo ritulio pasaulį sugrįžtančia legendine Elektrėnų komanda, šiemet susijungusia su vilniečių jaunimu – „Energija – Geležiniu Vilku“.