Titulinis » Naujienos » „Sharks“ paskelbė sudėtį pirmosioms NHL ikisezoninėms rungtynėms – laukiama M.Armalio debiuto

„Sharks“ paskelbė sudėtį pirmosioms NHL ikisezoninėms rungtynėms – laukiama M.Armalio debiuto

2016-09-27
sportas.lt informacija
 Jau antradienį San Chosė „Sharks“ klubas pradės Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) ikisezoninių rungtynių ciklą maču namuose prieš Vankuverio „Canucks“ ekipą.
 
Dėl vykstančio pasaulio taurės turnyro dar ne visi ledo ritulininkai prisijungė prie „Sharks“ treniruočių stovyklos, todėl galimybę pasireikšti turės jaunesni ir mažiau patirties turintys ledo ritulininkai.
 
„Sharks“ paskelbė 23 žaidėjų sąrašą pirmosioms rungtynėms prieš „Canucks“. Jame – 14 puolėjų, 7 gynėjai ir 2 vartininkai.
 
Tarp vartininkų – lietuvis Mantas Armalis ir 27-erių metų amerikietis Troy‘us Grosenickas.
 
„Sharks“ treneris Peteris DeBoeras net ir ikisezoninėse rungtynėse nemėgsta keisti vartininkų, todėl tikėtina, kad arba M.Armalis, arba T.Grosenickas prieš „Canucks“ žais be keitimų. Kol kas nepranešama, kuriam iš šių vartininkų P.DeBoeras suteiks galimybę pradėti rungtynes.
 
27-erių metų amerikietis T.Grosenickas prieš dvejus metus „Sharks“ gretose sužaidė dvejas NHL rungtynes. Visgi, visą praėjusį sezoną jis praleido „Barracuda“ gretose, kur jį nukonkuravo Aaronas Dellas. T.Grosenickas atrėmė tik 89,4 proc. varžovų smūgių į vartus, tad jo galimybės patekti į galutinę „Sharks“ sudėtį vertinamos skeptiškai
 
. M.Armalis į Šiaurės Ameriką persikėlė po ilgų metų Švedijoje. Su kiekvienais metais savo žaidimą gerinęs lietuvis pernai tapo pagrindiniu Stokholmo „Djurgarden“ vartininku ir elitinėje Švedijos lygoje atrėmė 91,8 proc. varžovų smūgių į vartus.