Titulinis » Naujienos » „Sharks“ tarpsezonis: M.Armalis gali užimti antrojo vartininko vietą

„Sharks“ tarpsezonis: M.Armalis gali užimti antrojo vartininko vietą

2016-06-22
sportas.lt, csnbayaera.com informacija
 Geriausią sezoną istorijoje sužaidęs ir iki Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) superfinalo nukeliavęs San Chosė „Sharks“ klubas pradeda tarpsezonio darbus - praneša sportas.lt ir csnbayarea.com.
 
Daugelis svarbiausių „Sharks“ ledo ritulininkų turi kontraktus ir kitam sezonui, tad kardinalių pokyčių ekipos sudėtyje neturėtų būti. Tik trys ledo ritulininkai – Tomasas Hertlas, Mattas Nieto ir Dylanas DeMelo – yra apribotieji laisvieji agentai.
 
Tiesa, „Sharks“ generalinis vadybininkas Dougas Wilsonas jau pradėjo derybas su minėtais ledo ritulininkais ir neabejojama, kad jie liks lygos vicečempionų gretose.
 
Mažiau galimybių „Sharks“ klube likti turi keturi ledo ritulininkai, tapsiantys neapribotais laisvaisiais agentais. Tarp jų yra gynėjas Romanas Polakas (48 rungtynės, 3 rezultatyvūs perdavimai), puolėjai Nickas Spallingas (47 rungtynės, 2 įvarčiai + 5 rezultatyvūs perdavimai) ir Dainius Zubrus (64, 4 +5) bei antrasis vartininkas Jamesas Reimeris (9 rungtynės).
 
Kaip pažymi NHL apžvalgininkas Kevinas Kurzas, yra didelė tikimybė, jog nė vienas iš neapribotų laisvųjų agentų nebegrįš į „Sharks“. Nors D.Zubrus ir pasižymi gerais santykiais su „Sharks“ vyriausiuoju treneriu, bet lietuviui jau 38-eri, o San Chosė klubas turi didelį puolėjų pasirinkimą.
 
Į J.Reimerio vietą realiai pretenduoja 23-ejų metų lietuvis Mantas Armalis, kuris tik šiemet pasirašė kontraktą su „Sharks“ klubu.
 
Nors buvo spėjama, kad lietuvis kol kas rungtyniaus „Sharks“ dublerių komandoje „Barracuda“, tačiau D.Wilsonas neatmeta galimybės, jog M.Armalis jau pirmajame savo sezone taps „Sharks“ antruoju vartininku.
 
„Norime suteikti šansą savo jauniesiems ledo ritulininkams. Jaredo vietą komandoje pretenduoja užimti tiek Mantas Armalis, tiek Aaronas Dellas. Galbūt turėsime atsigręžti ir į laisvųjų agentų rinką, bet pirmiausia norime įvertinti savo jaunimą“, - kalbėjo D.Wilsonas.