Titulinis » Naujienos » „Sharks“ treneris atskleidė, koks vaidmuo komandoje laukia D.Zubraus

„Sharks“ treneris atskleidė, koks vaidmuo komandoje laukia D.Zubraus

2015-11-25
sportas.lt informacija
 Geriausias Lietuvos ledo ritulininkas 37-erių metų Dainius Zubrus antradienį oficialiai tapo Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) San Chosė „Sharks“ klubo nariu.
 
"Sharks“ klube D.Zubrų treniruos Peteris DeBoeras, kuris daugiau nei trejus metus dirbo su lietuviu Naujojo Džersio „Devils“ klube.
 
„Tikiuosi, kad dabar galėsime surinkti keturis pajėgius žaidėjų penketus ir dažniau rotuoti sudėtimi. Suteikėme Dainiui galimybę sugrįžti ir dabar viskas priklauso tik nuo jo paties. Dainius greičiausiai žais ketvirtajame komandos penkete, tačiau jį ant ledo išleisiu ir tuomet, kai liksime mažumoje. Dainius puikiai žaidė mažumoje „Devils“ laikais, todėl turėtų padėti ir mums“, - kalbėjo „Sharks“ treneris P.DeBoeras.
 
„Mano tikslas yra sužaisti kuo sėkmingiau ir įgauti trenerio pasitikėjimą. Turime treneriui įrodyti, kad ir ketvirtojo penketo žaidėjai gali būti lygiaverčiai kito penketo nariams. Drausmingai žaisdami, sėkmingai gindamiesi galime nusipelnyti daugiau minučių ant ledo. Darysiu viską, ko manęs prašys treneriai“, - tikino D.Zubrus.
 
Lietuvis taip pat pripažino, jog labai džiaugiasi, sugrįžęs į NHL: „Vėl grįžau į lygą, kurioje galiu žaisti su geriausiais pasaulio ledo ritulininkais. Man tai labai daug reiškia. Fiziškai jaučiuosi gerai ir manau, kad esu pasiruošęs sugrįžimui. Kovos prie borto, ritulio valdymas ir trukdymas varžovų vartininkui – tai tos užduotys, kurias vis dar galiu atlikti.“
 
D.Zubraus atvykimu džiaugėsi 21-erių metų kanadietis Chrisas Tierney, kuris turėtų tapti lietuvio partneriu puolimo trejete: „Treniruotėse Dainius man labai padeda. Jo visada galima paklausti, kaip elgtis tam tikroje situacijoje ir sulaukti atsakymo. Dainius matė labai daug ir mielai dalijasi savo patirtimi. Manau, kad su Dainiumi mūsų puolėjų trejetas bus gerokai solidesnis ir patikimesnis.“
 
„Sharks“ (26 tšk.) po 6 pergalių iš eilės Vakarų konferencijoje šoktelėjo net į 4-ą vietą. Artimiausias rungtynes „Sharks“ žais trečiadienį namuose su Čikagos „Blackhawks“ ledo ritulininkais.
 
Tikimasi, kad šiose rungtynėse „Sharks“ gretose debiutuos ir lietuvis.