Titulinis » Naujienos » Šiandien Vilniuje – ledo ritulio derbis. “Hockey Punks” prieš „Geležinį Vilką“

Šiandien Vilniuje – ledo ritulio derbis. “Hockey Punks” prieš „Geležinį Vilką“

2017-11-02
"Hockey Punks" informacija
 Šiandien Vilniuje Lietuvos ledo ritulio pirmenybių rungtynėse susikaus dvi sostinės komandos - „Hockey Punks“ ir „Geležinis Vilkas“.
 
Komandos spalį prasidėjusiame  čempionate iškovojo po vieną pergalę. „Pankai“ pastaruoju metu gan netikėtai prarado taškų rungtynėse su Klaipėdos „Baltija“, bet vėliau įtikinamai įveikė „Rokiškio“ komandą, o „Geležinis Vilkas“ kelias rungtynes pralaimėjo įtemptoje kovoje, tačiau galiausiai nustebino visus palaužę legionieriais iš Rusijos besiremiančią „Juodupės“ ekipą.
 
Lietuvos nacionalinės rinktinės kapitonas ir Vilniaus „Hockey Punks“ gynėjas Mindaugas Kieras neseniai patvirtintas šalies dvidešimtmečių rinktinės vyriausiuoju treneriu gruodžio viduryje Slovėnijos Bledo mieste vyksiančiame Pasaulio pirmojo diviziono B grupės čempionate. Ilgametis rinktinės narys dabar turi trenerio praktikos ir „Hockey Punks“ klube, kadangi gydosi po rugsėjo mėn. atliktos menisko operacijos.
 
„Būti vyriausiuoju treneriu vyrų komandoje nėra toks jau naujas man dalykas, kadangi dar treniruoju mėgėjų čempionate žaidžiančią komandą. Tik, aišku, čia aukštesnis lygis ir todėl klaidų kaina yra didesnė. Taip pat man tai yra gera praktika ir prieš Pasaulio dvidešimtmečių pirmenybes, kur kiekvienose rungtynėse turėsime išspausti maksimumą.
 
Pas šiandienos mūsų varžovus yra keli kandidatai į rinktinę. „Geležinis Vilkas“ jau nebėra ta komanda kaip pernai. Vaikinai paaugo, be to pasistiprino iš Elektrėnų „Energijos“ grįžusiu Edvinu Boroška, dar kitais žaidėjais. Sakyčiau, jie turi daug talento ir žaidžia jau vyrų ledo ritulį ir, manau, tai vienas pavojingiausių varžovų šiemetinėje Lietuvos lygoje. Dėl to nestebina ta pergalė prieš „Juodupę“.
 
„Hockey Punks“ turi daug traumuotų žaidėjų, bet paskutinėse rungtynėse su „Rokiškiu“ buvo tikrai labai sėkmingų atkarpų puolime, komanda pamažu įgauna pagreitį, todėl šiandien laukia tikrai įdomios rungtynės“, - sakė „pankų“ ir Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Mindaugas Kieras.
 
Vakar „Hockey Punks“ treniruotėje kartu su visais čiuožė ir žymusis šio sezono naujokas Tadas Kumeliauskas. Pastaraisiais metais Suomijos aukščiausioje lygoje žaidęs lietuvis pamažu atsigauna po operacijos ir planuoja artimiausiu metu pasirodyti Lietuvos čempionate. T.Kumeliauskas yra įtrauktas ir į Nacionalinės rinktinės sąrašą lapkričio 10-12 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiančiam „Baltic Cup“ turnyrui, kuriame Lietuvos rinktinės garbę gins Darius Kasparaitis. Be Lietuvos turnyre varžysis Estijos, Ukrainos ir Latvijos rinktinės.
 
Ketvirtadienio susitikimo pradžia Vilniaus „Pramogų“ arenoje – 20 val. 15 min. Bilietus galima įsigyti internetu ir arenos kasoje. Organizatoriai pataria atvykti jų įsigyti anksčiau, kadangi prieš pat rungtynes susidaro eilės prie kasos.