Titulinis » Naujienos » „Skatas“ atidarė "sausų" treniruočių centrą

„Skatas“ atidarė "sausų" treniruočių centrą

2015-01-20
hockey.lt informacija
 Klaipėdos ledo ritulio mokykla „Skatas“ ir toliau žengia pirmaujančiųjų Lietuvos ledo ritulio mokyklų gretose. Ne tik pagal rezultatus. Klaipėdiečiai prieš pora mėnesių atidarė sausų treniruočių salę, kurioje mokyklos auklėtiniai tobulina ritulio valdymo, metimo ir kitus technikos elementus.
 
 
„Mes jau senokai naudojome vienos iš miesto mokyklų sporto salę, tačiau ten buvo ribojimų to nesubraižyti, to neliesti ir treniruotės nebuvo šimtu procentų efektyvios. Tad praėjusį rugsėjį pradėjome domėtis, gal kur galime rasti nebrangias patalpas. Radome salę, kurios savininkai neabejingi ledo rituliui ir jie 6 metams patalpas suteikė nemokamai, mums kainuoja tik komunalinės paslaugos“,- pasakojo „Skato“ mokyklos vadovas Eduardas Pavliukovas.
 
Klubo rėmėja UAB „Transkela“ padėjo suremontuoti salę, vartus pagamino, tvirtinimus padarė UAB „Feliūga“, dalį salės remonto darbų darė vaikų tėveliai. Per du su puse mėnesio remontas buvo baigtas ir gruodžio pradžioje vaikai įžengė į salę.
 
 
„Salė tapo reikalinga dėl ledo trūkumo. O ir didžiąją dalį treniruočių rankoms galima daryti salėje. Kaip žinia, iki 80 procentų pratimų iš salės galima perkelti ant ledo, tad sales turi dauguma profesionalių klubų“,- sakė E.Pavliukovas.
 
Kol vyksta vaikų lygos čempionatas, klubo vaikai treniruojasi ir salėje. Vasaros atostogų metu bus perdažytos salės grindys, pakabintos reklamos. Vėliau iš dabartinės rūbinės bus padaryta jėgos treniruoklių salę, dar po metų planuojama įrengti dušus ir pirtį.
 
Vaikai sale naudojasi ir mokyklinių atostogų metu, tuomet rengiamos ir rytinės treniruotės. Rytais salė bus naudojama visų atostogų metu.
 
 
„Noriu padėkoti visiems, prisidėjusiems prie salės įrengimo. Anksti dar kalbėti, tačiau mano akimis žiūrint, vaikų metimai jau dabar tapo stipresni. Salės rezultatus tikrai pamatysime kitą sezoną“,- mokyklos rėmėjams dėkojo „Skato“ vadovas.
 
Prie salės įrengimo prisidėjo ir Klaipėdos ledo ritulio akademija, kuri taip pat gali naudotis sale. Salę bus atvira ir visoms ledo ritulio mokykloms, tereikia kreiptis į E.Pavliukovą dėl treniruočių suderinimo.
 
 
„Salės idėją pasiūliau komandos vadovams ir smagu, kad pavyko tai įgyvendinti. Nors mes salėje treniruojamės neseniai, jau matau rezultatus. U-10 ture įvarčius mušė tie vaikai, kurie niekada iki šiol nemušdavo. Be to, bendras komandos rezultatyvumas padidėjo lyginant su praėjusiais turais, kai dar neturėjome salės. Tad nauda neabejotina ir ji tik didės“,- sakė salės atsiradimo iniciatorius, „Skato“ ledo ritulio mokyklos vyriausiasis treneris latvis Andrejus Savičevas.
 
 
Trenerio teigimu, svarbiausia, jog vaikų rezultatai imtų ryškėti vėliau, vyresniame amžiuje. Dabar laikas ugdyti techniką ir įgūdžius, nereikalaujant iš vaikų maksimalių rezultatų.