Titulinis » Naujienos » Smagūs ledo ritulininkų užkulisiai: „miau miau“, dingusi elektra ir pergalės šventimas“ (VIDEO)

Smagūs ledo ritulininkų užkulisiai: „miau miau“, dingusi elektra ir pergalės šventimas“ (VIDEO)

2015-04-21
hockey.lt informacija
 Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė pasaulio ledo ritulio čempionate, I B divizione padarė tai, ko prieš čempionatą iš jos buvo mažai tikėtasi. Lietuvos vyrai užėmė trečiąją vietą grupėje (25-ąją pasaulyje), antrus metus iškovojo grupės bronzą ir visiems pademonstravo, jog Lietuvoje gyvena kieti vaikinai.
 
Tie „kietuoliai“ čempionate ne tik žaidė, bet ir turėjo ir smagių akimirkų bei nutikimų. Hockey.lt lydėjo rinktinę čempionate ir stebėjo komandos užkulisius.
 
Rūbinė. Tik atvykus į čempionatą komandos laukė ne itin patogi rūbinė, tačiau nė vienas žaidėjas per daug sąlygomis nesiskundė. Be to, kas Lietuvoje jau nuskambėjo, rūbinėje jau pirmąją čempionato dieną kelis kartus dingo elektra. Rengtis tamsoje – ne itin patogus užsiėmimas. Vėliau olandai nuo tokio svetingumo patys ir nukentėjo. Viena pretendenčių į medalius laikyta šeimininkų komanda pralaimėjo lietuviams čempionato debiute ir po šios nesėkmės taip ir nebeatsigavo, liko paskutiniai grupėje ir iškrito į II divizioną.
 
Armalis. Kaip prasitarė vienas rinktinės senbuvių - „gera žaisti, kai žinai, jog tau už nugaros yra Armalis (rinktinės vartininkas Mantas Armalis – aut. past.). Belieka „pakabinti ant šakių“ varžovą (pakelti varžovo lazdą, kad varžovas nepakeistų ritulio skriejimo krypties) ir tu žinai, jog ritulį Armalis pagaus. Su tokiu vartų sargu lengva ir ramu žaisti“. Švedijos elito lygos Stokholmo „Djurgarden“ vartų sargas M.Armalis buvo pripažintas geriausiu čempionato vartininku.
 
„Miau miau“. Po kiekvienų rungtynių Lietuvos rinktinės žaidėjai buvo kalbinami Lietuvos televizijoms. Visi ledo ritulininkai noriai dalinosi įspūdžiais, tik visi elgėsi ganėtinai keistai. Tik patys akyliausi žiūrovai pastebėjo, jog ledo ritulininkų kalboje būta ir keistokų žodžių. Rinktinės kapitonas Mindaugas Kieras kalbėjo apie ropę, Rolandas Aliukonis dėstydamas mintį apie pasiruošimą sakė, jog „generatoriai užkurti“, M.Armalis išvis interviu metu miauksėjo kaip kačiukas – ištarė „miau miau“. Keisto žaidėjų elgesio priežastis paaiškėjo po čempionato. Anglijoje žaidžiantys ledo ritulininkai iš salyno parsivežė šios šalies madą – eidami duoti interviu žaidėjai rūbinėje iš komandos draugų gauna žodį, kurį privalo pasakyti interviu metu, kitu atveju, turi atlikti tam tikrą bausmę. Taip ir atsirado žaidėjų žodžiuose „ropė“, „generatoriai“ ir „miau miau“. Rinktinė nestokojo geros nuotaikos viso čempionato metu, tad ir interviu buvo aptarinėjami gyvai ir su smagiomis pašaipomis. Kaži kas būtų, jei į šį smagų žaidimą būtų buvę įtraukti ir komandos treneriai?
 
Dviračiai. Čempionato metu komandą iš arenos ir į ją vežą organizatorių autobusas. Tačiau tik į treniruotes ir Lietuvos rinktinės rungtynes. Į kitas varžybas buvo galima nukeliauti pėsčiomis per 20-25 minutes. Tačiau švaistyti laiką, kai viskas sudėliota minutėmis, prabanga. Žaidėjai greitai atrado dviračių nuomą ir ėmė judėti kaip visa Olandija – dviratėmis priemonėmis. Netrukus prie žaidėjų prisijungė ir kai kurie štabo nariai ir gyvenimas ėmė virti ir dviračių takelyje. Dviračiais buvo patogu pasiekti ne tik areną, tačiau ir miestą, kur laisvomis dienomis keliaudavo visa rinktinė.
 
Korėja. Lietuvos rinktinė ne tik antrą kartą iš eilės įveikė Didžiąją Britaniją, bet ir atvėrė kelią į aukštesnė grupę likimą į kitų rankas atidavusiems korėjiečiams. Pastarieji džiūgavo iš laimės, o kai kurie net ir fotografavosi su Lietuvos komanda. Rinktinėje pradėjo sklandyti pokštai, jog korėjiečiai tuoj tuoj turėtų užsukti į Lietuvos rinktinės rūbinę su dėžute naujų „Samsung“ telefonų. Nei Korėjos atstovų, nei telefonų rūbinėje nebuvo. Vėliau prisiminta, jog vyriausiasis treneris vokietis Berndas Haake išvažiavo į namus, Vokietiją, automobiliu. Kažkas esą matė, jog tai buvo naujos markės „Hyundai“.
 
Žurnalistai. Po čempionato apdovanojimo ceremonijos organizatorių žiniasklaida pastebėjo, jog čempionate tėra vienas vienintelis laimingas žurnalistas. Tai - Lietuvos atstovas, kurio komanda laimėjo trečią vietą. Gausi britų delegacija neištarė nė žodžio, kroatas išvis nebesirodė, o olandai neprarado humoro jausmo ir po rinktinės iškritimo į žemesnį divizioną šaipydamiesi „džiaugėsi“ būsima kelione į Afriką, kur esą rinktinė žais su Dramblio Kaulo Krantu ir Burkina Faso komandomis.
 
Šventė. Netikėtai čempionate laimėję bronzą ir nukovę britus lietuviai po apdovanojimų ceremonijos pasuko miesto link. Ten laukė įspūdinga šventė – visas miesto centras buvo išpuoštas raudonai baltomis, Lietuvos rinktinės spalvų vėliavomis. Pasijutę lyg namie žaidėjai ėmė džiaugtis tokiu olandų svetingumu ir lietuvių sėkmės šventimu. Tačiau džiaugėsi jie irgi juokaudami – visi puikiai žinojo, jog dar išvakarėse Olandijos futbolo čempiono titulą užsitikrino Eindhoveno PSV klubas, kurio spalvos irgi baltos – raudonos. Miestas šventė dvi dienas, visą centrą per jas nuklojęs tonomis šiukšlių, per kurias kai kuriose centrinėse miesto vietose teko briste bristi.
 
Medaliai. Daug triukšmo ir vertinimų Lietuvoje sukėlę I B diviziono bronzos medaliai su pagarba buvo sutikti lėktuve. Nemažai rinktinės narių juos turėjo ant kaklo lėktuve ir į Vilnių keliavusi jaunų olandų grupė smalsiai klausinėjo apie juos. Kai kurie išdrįso paprašyti užsidėti medalį ant kaklo ir su juo nusifotografuoti.
 
Sveikinimai. Čempionatą atidžiai sekė, po netikėtos pergalės prieš Nyderlandus ir po viso čempionato komandą sveikino NHL ledo ritulininkas Dainius Zubrus. Dainius puikiai įvertino rinktinės pasirodymą. Po praėjusių metų užsimezgęs ryšys rinktinėje išliko ir komanda siuntė Dainiui video linkėjimus į JAV.