Titulinis » Naujienos » Sostinės ledo ritulio akademija startavo Latvijos vaikų čempionate

Sostinės ledo ritulio akademija startavo Latvijos vaikų čempionate

2016-09-19
SLRA informacija
 Sekmadienį, Ozolniekų ledo arenoje, SLRA U11 debiutavo Latvijos U11 čempionate. Pergalę šventė vieni iš grupės lyderių Rygos komanda „Ryga 2007“ rezultatu 17:2 įveikusi debiutantus.
 
Pirmuosius įvarčius įmušė devynmečiai Karolis Janulis ir Dominykas Katulis.
 
Nors pralaimėjimas lietuviams buvo skaudus, akademijos vyr. treneris Artūras Katulis šypsojosi ir teigė, kad dalyvavimas Latvijoje yra vienas iš geriausių sprendimų jo komandai.
 
„Mes sąmoningai pasirinkome U11 grupę, kadangi Lietuvoje turime galimybę dalyvauti tik U10 arba U12 grupėse. Tuo tarpu dalyvavimas U11 grupėje mums suteikia galimybę išlaikyti vienoje komandoje 2006 ir 2007 g.m. vaikus.
 
Vyresniems, kurie šiais metais jau žaidžia U12 čempionate, tai suteiks papildomos patirties žaidžiant per visą aikštę, o jaunesniems bus puiki įžanga prieš kitų metų startą.
 
Tuo pačiu dalyvavimas Latvijoje suteikia papildomų rungtynių 2007 g.m. žaidėjams, kurių mums būtų trūkę, jei žaistume vien tik Lietuvos U10 „Akropolio“ konferencijoje“, - pasakojo A. Katulis.
 
Sostinės ledo ritulio akademijai Ozo ledo arena tapo namų arena visam 2016-2017 sezonui.
 
Arenos vadovai, teisėjai, varžybų sekretoriai akademiją pasitiko itin šiltai ir suteikė galimybę lietuviams jaustis kaip tikrai namų komandai.
 
Anot SLRA trenerių rungtynių organizavimo lygis niekuo nenusileido suaugusių čempionato varžyboms, o teisėjavimas buvo solidus ir teisingas.
 
Teisėjų pagarbus elgesys su kiekvienu žaidėjų net kai jam vos devyneri tikrai vertas dėmesio reiškinys. Tai padeda ugdyti teisingą ir pagarbų žaidėjo požiūrį į žmones, kurie dirba aikštėje.“, - pastebėjo SLRA treneris A. Katulis.
 
SLRA U11 pirmųjų rungtynių rezultatai nenuvylė trenerių. Komanda nenusileido savo čiuožimo įgūdžiais, tačiau dar trūksta patirties žaidžiant per visą aikštę, atliekant metimus ar tikslesnius perdavimus.
 
Kaip teigia U11 treneris D. Gnitko, daugeliui žaidėjui koją pakišo startinis jaudulys, be to nemaža dalis komandos dar tik trys savaitės kaip reguliariai lanko treniruotes.
 
„ Sezonas dar tik prasideda. Pirmosios rungtynės jau istorija. Šiandien mes galvojame apie kitas U11 rungtynes, kurios vyks jau šį sekamdienį Vilniuje Pramogų arenoje“, - sakė D. Gnitko.
 
Artimiausiausios U11 rungtynės: SLRA U11 –Perkons U11, rugsėjo 25 d., 12.00 val. Pramogų arenoje, Vilniuje.
 
Tą patį savaitgalį, rugsėjo 24 d., SLRA U9 komanda startuos Latvijos U9 čempionate ir išvyks į pirmą U9 turą.