Titulinis » Naujienos » Startavo istorinis Baltijos moterų ledo ritulio čempionatas

Startavo istorinis Baltijos moterų ledo ritulio čempionatas

2019-10-30
hockey.lt informacija
Baltijos šalių ledo ritulio istorijoje žengtas naujas žingsnis – startavo pirmą kartą rengiamas Baltijos ledo ritulio moterų čempionatas.
 
Pastaruoju metu aktyviai tarpusavyje bendradarbiaujančios Lietuvos, Latvijos ir Estijos ledo ritulio asociacijos dar šiemet planavo duoti startą Baltijos vyrų ledo ritulio čempionatui, bet dėl Estijos ir Lietuvos stipriausių klubų problemų, šie planai buvo atidėti ateičiai. Visgi, bendro projekto idėjos atsisakyta nebuvo ir jis buvo įgyvendintas moterų ledo ritulyje, kur įkurta Baltijos moterų ledo ritulio lyga.
 
Asociacijai „Hockey Lietuva“ pritarus Lietuvos moterų komandų dalyvavimui Baltijos lygoje, į šias pirmenybes mūsų šalis deleguoja abi Lietuvoje aktyvias moterų komandas – Elektrėnų „HC Amber“ (buv. „Hockey Girls“) ir Vilniaus „Hockey Stars“. Ramunės Maleckienės ir Lietuvos rinktinės trenerio Berndo Haakės treniruojama „HC Amber“ varžysis A grupėje tarp penkių stipriausių Baltijos ekipų – trijų Latvijos ekipų („Laima“, „Pardaugava/Lauvas“ ir „L&L Hope“) bei „Gizzlys“ iš Estijos.
 
Mauro Baltrukonio treniruojamos „Hockey Stars“ jėgas išbandys antroje pagal pajėgumą grupėje, kurioje taip pat žais penkios komandos, tačiau visos sostinės klubo varžovės bus iš Latvijos – „Laima Juniors“, „Pardaugava/Lauvas 2“, „L&L Gold“ ir „Tukums“. Tiesa, pagal pirmenybių formatą, penkios B grupėje rungtyniaujančios žaidėjos turės galimybę sezono metu būti skolinamos ir A grupės komandoms, tad sezono metu „Hockey Stars“ žaidėjos galės papildyti „HC Amber“ gretas.
 
Priminsime, kad pastaraisiais metais „HC Amber“ dalyvaudavo Latvijos čempionate, tačiau tuomet mūsų merginoms visus mačus tekdavo žaisti Latvijoje. Šįkart trijų ratų sistema vykstančiame turnyre mūsų šalies atstovės varžoves priims ir mūsų šalyje – „HC Amber“ namų rungtynes žais Elektrėnų ledo rūmuose, o „Hockey Stars“ – Vilniaus „Pramogų“ arenoje. Neutralioje aikštėje įvyks tik mačai tarp „HC Amber“ ir „Grizzlys“ iš Estijos, kurie siekiant išvengti ilgų kelionių, turėtų būti sužaisti Latvijoje.
 
Baltijos lygos atidarymo rungtynės įvyko jau praėjusį savaitgalį, Latvijoje, kur du mačus sužaidė „HC Amber“ merginos. Pirmose rungtynėse buvo gauta skaudi pamoka iš Latvijos moterų ledo ritulio rinktinės pagrindą sudarančių „Laima“ ledo ritulininkių – patirtas pralaimėjimas 1:23, o antrajame susitikime 1:4 nusileista „L&L Hope“ komandai.
 
„Šiandien merginos žaidė geriau nei vakar, tačiau lietuvių ledo ritulio lygis dar toli nuo Latvijos lygio. Latvija vis dar stipriai priekyje, bet mes tobulėjame ir žiūrime į ateitį. Šių metų tikslas yra kaip įmanoma sėkmingiau pasirodyti pasaulio čempionate ir Baltijos pirmenybės tam suteikia puikią galimybę, leidžiant reguliariai kaupti rungtynių patirtį ir taip pat suteikia galimybę pažaisti Lietuvoje“, - po antrojo mačo pirmenybių organizatoriams pasakojo abiejų lietuvių įvarčių autorė R. Maleckienė.
 
Pirmųjų rungtynių Lietuvoje ilgai laukti nereikės – „Hockey Stars“ pirmuosius mačus žais būtent Lietuvoje – Vilniaus „Pramogų“ arenoje, o jie įvyks lapkričio 9 ir 10 dienomis, prieš „Tukums“ komandą.
 
Rungtynių Lietuvoje tvarkaraštis:
 
2019-11-09 „Hockey Stars“ – „Tukums“ („Pramogų“ arena)
2019-11-10 „Hockey Stars“ – „Tukums“ („Pramogų“ arena)
2019-11-30 „HC Amber“ – „L&L Hope“ (Elektrėnų ledo rūmai)
2019-12-01 „HC Amber“ – „L&L Hope“ (Elektrėnų ledo rūmai)
2020-01-04 „Hockey Stars“ – „Laima Juniors“ („Pramogų“ arena)
2020-02-01 „Hockey Stars“ – „Pardaugava/Lauvas 2“ („Pramogų“ arena)
2020-02-02 „Hockey Stars“ – „Pardaugava/Lauvas 2“ („Pramogų“ arena)
2020-02-23 „HC Amber“ – „Pardaugava/Lauvas“ (Elektrėnų ledo rūmai)
2020-03-14 „HC Amber“ – „Laima“ (Elektrėnų ledo rūmai)
2020-03-15 „HC Amber“ – „Laima“ (Elektrėnų ledo rūmai)
2020-03-28 „Hockey Stars“ – „L&L Gold“ („Pramogų“ arena)