Titulinis » Naujienos » Startuoja „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyras: kas laukia pirmąją turnyro dieną? (apžvalga)

Startuoja „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyras: kas laukia pirmąją turnyro dieną? (apžvalga)

2018-11-08
hockey.lt informacija
Jau šiandien Vilniaus „Pramogų“ arenoje startuoja „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyras, kuriame be šeimininkų į kovą stos dar penkios rinktinės. Šiandien savo jėgas išbandys Latvijos klubų rinktinė ir Estijos nacionalinė ekipa bei Lietuvos ir Japonijos ledo ritulininkai. Artėjant turnyro startui, siūlome susipažinti su tuo, kas laukia pirmąją turnyro dieną.
 
Ar estai pajėgūs revanšui?
 
Praėjusiais metais per visus tris „Baltijos iššūkio taurės“ etapus estai taip ir nesugebėjo nieko pastatyti prieš savo kaimynų klubų rinktinę. Gimtinėje jie nusileido 2:7, Latvijoje jie pralaimėjo tiek pirmai (0:7), tiek antrai (0:6) šeimininkų sudėčiai, o turnyro Klaipėdoje jie tikrai nenori prisiminti – ten latviai estus sutalžė net 13:0.
 
Skaudžios kaimynų pamokos neliko nepastebėtos ir Estijos federacija pakeitė savo požiūrį – jei pernai jų rinktinėje nematėme svarbiausių šios rinktinės žaidėjų, tai šiemet į Vilnių sugūžėjo visi garsiausi ir pajėgiausi Estijos ledo ritulininkai.
 
Latviai į šį turnyrą taip pat atvyksta džiaugdamiesi savo sudėtimi ir rimtai ruošdamiesi laukiančioms akistatoms, tad favoritų statuso varžovai iš Estijos iš jų, bent jau prieš mačą, tikrai neatims. Visgi, kad ir kaip atsakingai turnyrui ruošiasi latviai, galima neabejoti, jog kovą jiems priešingoje barikadų pusėję būsiantys estai tikrai mes.
 
Ar latviai dar kartą įrodys estams, kad kaimyninių šalių akistatose varžovams tikėtis sėkmingo rezultato nevalia, ar estai sugebės pasiekti istorinį ir įsimintiną rezultatą – sužinosime „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyro starte – 15:30 val. prasidėsiančiame mače.
 
Kas taps nugalėtojais greičio kupinoje akistatoje?
 
Vakarinėse ir centrinėse ketvirtadienio rungtynėse išvysime dviejų savo greičiu varžovus palaužti norinčių komandų susidūrimą – Lietuvos ir Japonijos akistatą.
 
Prieš šį susitikimą abi rinktinės norėtų turėti daugiau laiko pasiruošti būsimoms dvikovoms – tiek vienų, tiek kitų sudėtis, lyginant su praėjusiu pasaulio čempionatu, gerokai pasikeitusi. Pusės rinktinės žaidėjų į „Turkish AIrlines Baltic Challenge Cup“ turnyrą negalėjo atsivežti japonai, o mūsų šalies nacionalinėje ekipoje situacija panaši.
 
Lietuvos rinktinės gerbėjams ketvirtadienio mačas suteiks vienintelę galimybę Vilniuje pamatyti pilnos sudėties mūsų šalies rinktinę. Iš Rygos „Dinamo“ tik parai į Lietuvą išleistas Nerijus Ališauskas, kartu su šio klubo jaunimo ekipoje rungtyniaujančiu Kostu Gusevu, po šios akistatos sugrįš į savo atstovaujamą komandą.
 
Kuri komanda bus greitesnė, tikslesnė ir stipresnė – pamatysime jau 19:00 val. startuojančioje akistatoje, kurioje viena iš rinktinių žengs labai svarbų žingsnį link pirmosios vietos A grupėje.
 
Turnyro tvarkaraštis:
Savaitės diena
Data
Laikas
Grupė
Rungtynės
Ketvirtadienis
Lapkričio   8
15:30
B
Latvija – Estija
Ketvirtadienis
Lapkričio   8
19:00
A
Lietuva – Japonija
Penktadienis
Lapkričio   9
15:30
B
Estija – Rumunija
Penktadienis
Lapkričio   9
19:00
A
Baltarusija – Japonija
Šeštadienis
Lapkričio   10
15:30
B
Rumunija – Latvija
Šeštadienis
Lapkričio   10
19:00
A
Lietuva – Baltarusija
Sekmadienis
Lapkričio   11
12:00
 
Rungtynės dėl 5-os vietos
Sekmadienis
Lapkričio   11
15:30
 
Rungtynės dėl 3-ios vietos
Sekmadienis
Lapkričio   11
19:00
 
Rungtynės dėl 1-os vietos (finalas)*
*nepriklausomai nuo rezultatų, paskutines turnyro rungtynes lapkričio 11 dieną žais Lietuvos ledo ritulio rinktinė