Titulinis » Naujienos » Stovykloje Vilniuje - specialistai iš Suomijos

Stovykloje Vilniuje - specialistai iš Suomijos

2014-06-30
hockey.lt informacija
 Savaitgalį Vilniuje baigėsi savaitę trukusi Vilniaus „Geležinio vilko“ ledo ritulio stovykla, kurioje dalyvavo virš 50 vaikų iš visos Lietuvos.
 
Tampa tradicija, jog vilniečiai į stovyklą kviečia patyrusius ir žinomus trenerius. Šiais metais Vilniuje viešėjo du treneriai iš Suomijos, Rauma miesto, „Lukko“ klubo, Sami Lehtinenas ir Rami Tapani Sarasmaki.
 
Abu treneriai puikiai pažįsta Suomijoje, jų klube rungtyniaujantį lietuvį Vilių Bučį.
 
Vilniuje savaitę su Lietuvos vaikais dirbęs Sami Lehtinenas mielai sutiko pasidalinti mintimis apie Lietuvos vaikų ledo ritulį.
 
„Mano klube žaidžia Vilius Bučys, kuris per padėjo apsispręsti vykti į Lietuvą, ar ne. Man tai pirmas kartas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Puiki, gera šalis, nustebino švara mieste, draugiški, malonūs žmonės, kurie visada padės, jei tik atsiranda poreikis“,- sakė S.Lehtinenas.
 
Paklaustas apie stovykloje dalyvavusių vaikų lygį, treneris lietuvaičius pagyrė: „Žaidėjai, kuriuos mačiau, geri, čiuožia gerai, šauniai valdo lazdą. Tiesa, kai kurie dalykai turėtų būti geresni, tačiau taip ir visur, net tik Lietuvoje. Taip pat atkreipiau dėmesį, jog trūksta konkurencijos vaikų gretose, mat Lietuvoje mažoka žaidėjų. Konkurencija dar labiau paskatintų lygio kilimą“.
 
Suomiai tvirtinio, jog Lietuvoje netrūksta perspektyvių ledo ritulininkų.
 
„Ne vienas ledo ritulininkas tikrai gabus ir turi perspektyvas. Tačiau kalbant apie jų galimybes žaisti Suomijoje, kyla daugiau klausimų – kaip vaikams seksis prisitaikyti naujoje aplinkoje, kaip jis mokysis, socializuosis. Legionieriaus duona, ypač jaunuoliams, nėra lengva“,- sakė S.Lehtinenas.