Titulinis » Naujienos » Su D.Zubrumi penkete žaidžiantis A.Bosas: „Tai geriausias penketas, kuriame yra tekę žaisti“

Su D.Zubrumi penkete žaidžiantis A.Bosas: „Tai geriausias penketas, kuriame yra tekę žaisti“

2014-04-24
Sportas.lt informacija
 Kazachstane praėjusį sezoną žaidęs Arnoldas Bosas pasaulio I diviziono B grupės turnyre Vilniuje Lietuvos rinktinės gretose per tris rungtynes yra įmušęs vieną įvartį ir atlikęs du rezultatyvius perdavimus.
 
Geriausias rungtynes A.Bosas sužaidė prieš Didžiąją Britaniją, kurią lietuviai įveikė 2:1. A.Bosas buvo išrinktas naudingiausiu žaidėju Lietuvos rinktinės gretose.
 
„Svajojau gauti naudingiausio žaidėjo prizą per kurias nors rungtynes čempionate, o prieš britus man pasisekė“ - sakė A.Bosas.
 
Po rungtynių ledo ritulininkas portalui „Sportas.lt“ teigė, kad reikėjo laiko apsiprasti žaisti viename penkete su Dainiumi Zubru.
 
„Dabar jau šiek tiek susižaidėme, tačiau pradžioje reikėjo truputį apsiprasti žaisti su D.Zubrumi, visgi jis žaidžia NHL lygoje, o aš Kazachstane (juokiasi, - red. past.). Tai geriausias penketas, kuriame yra tekę žaisti, nes dar nesu rungtyniavęs su tokio lygio žaidėju-žvaigžde“, - sakė A.Bosas.
 
Ledo ritulininkas teigė, kad sulaukė patarimų iš D.Zubraus: „Čiuožti moku, ritulį valdyti moku, todėl nelabai ką naujo išmoksiu apart taktinių dalykų: kur čiuožti, kur dengtis, kaip gintis ir panašiai - tokių patarimų sulaukiu iš D.Zubraus“.
 
A.Bosas praėjusį sezoną pabaigė Rudnio „Gorniak“ komandoje iš Kazachstano. Per 31-as sužaistas rungtynes lietuvis įmušė 8 įvarčius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, tačiau kur žais kitą sezoną A.Bosas dar nežino: „Po čempionato ilsėliuos ir bandysiu ieškoti klubo kitam sezonui“, - sakė A.Bosas.
 
Jau aštuonis metus įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms atstovaujantis A.Bosas tikėjosi didelio sirgalių palaikymo: „Aš tikėjausi pilnų tribūnų, nes kai pirmą kartą žaidžiau pasaulio čempionate Vilniuje prieš 5 metus, tai irgi sulaukėme didelio palaikymo“, - kalbėjo A.Bosas.