Titulinis » Naujienos » Sunkią traumą patyrusio D. Čypo laukia ilgas laikotarpis be ledo ritulio

Sunkią traumą patyrusio D. Čypo laukia ilgas laikotarpis be ledo ritulio

2019-03-04
hockey.lt informacija
Lietuvos rinktinės ir „Bad Kissingen“ klubo gynėjas Domantas Čypas sezoną Vokietijoje užbaigė itin nemaloniai – lietuvis patyrė sunkią traumą, po kurios jo laukia operacija bei ilga reabilitacija.
 
Gynėjas iš Lietuvos susižeidė itin apmaudžiai: praėjusio mėnesio pabaigos mače už kontaktą keliu su varžovu jis užsidirbo 5+20 nuobaudą, tačiau traumą patyrė būtent lietuvis. Nors pirminė peržiūra nieko blogo nežadėjo, atlikti tyrimai atskleidė itin nemalonią situaciją: 22-ejų metų ledo ritulininkui trūko kryžminiai raiščiai.
 
Trauma apkartino nuostabų D. Čypo pasirodymą vasarį: 3 įvarčius pelnęs ir 6 rezultatyvius perdavimus jo metu atlikęs lietuvis buvo išrinktas į simbolinį mėnesio atrankos į trečiąją Vokietijos lygą penketuką.
 
Po šios traumos gynėjui turės būti atlikta operacija, po kurios jo lauks ilga reabilitacija. Be ledo ritulio gynėjas bus priverstas praleisti daugiau nei pusmetį, o tai reiškia, jog jis ne tik nebegalės padėti savo klubui, tačiau ir bus priverstas praleisti pasaulio ledo ritulio čempionatą Kazachstane, taip dar labiau praretindamas Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą gynybos grandyje.
 
Pats D. Čypas atskleidė šiuo metu laukiantis informacijos apie tai, kada jam bus atlikta operacija bei jau dabar koncentruojasi į laukiančią reabilitaciją ir kuo sėkmingesnį sugrįžimą ant ledo.
 
Šį sezoną gynėjas pradėjo „Poruba“ ekipoje, kurioje jis antroje pagal pajėgumą Čekijos lygoje sužaidė 12 mačų, per kuriuos jis atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Rungtyniaudamas šioje šalyje jis trumpam buvo išnuomotas ir į žemesnio diviziono „Orlova“ klubą, kuriame per keturis susitikimus jam pasižymėti nepavyko. Į Vokietiją žaidėjas sugrįžo sezono viduryje ir iš viso per 24 mačus spėjo pelnyti 5 įvarčius bei atlikti 13 rezultatyvių perdavimų.