Titulinis » Naujienos » Suomijoje vykusioje IIHF stovykloje dalyvavo ir dvi atstovės iš Lietuvos

Suomijoje vykusioje IIHF stovykloje dalyvavo ir dvi atstovės iš Lietuvos

2018-07-17
Liepos 7-14 dienomis Suomijoje (Vierumaki) vyko tarptautinės ledo ritulio federacijos kasmet organizuojama stovykla. Šiais metais ji skirta moterų ledo ritulio vystymui.
 
Savaitę trukusioje stovykloje dalyvavo net 106 žaidėjos (iki 18 metų), 52 treneriai, teisėjai ir ekipiruotės vadybininkai, 42 lektoriai ir savanoriai, 38 lyderystės ir merginų ledo ritulio savaitgalio programų dalyviai bei 61 vaikas iš Suomijos. Viso stovykloje dalyvavo net 313 žmonių iš 41 valstybės.
 
Tarptautinė ledo ritulio federacija iš Lietuvos šį kartą pakvietė dvi dalyves.
 
Mergaičių ledo ritulio savaitgalio programoje dalyvavo Rugilė Paražinskaitė. Visą savaitę ji kartu su grupe organizavo vietiniams vaikams žaidimus lauke bei linksmas treniruotes ant ledo. Programos tikslas – pasidalinti patirtimi su kitomis šalimis kaip sudominti vaikus ir pritraukti juos į ledo ritulį.
 
Lyderystės programoje kartu su 19 šalių atstovais dalyvavo Eglė Zemlickienė. Programos tikslas – moterų ledo ritulio vystymas savo šalyje, marketingo bei vadybos žinių tobulinimas.
 
Abi dalyvės džiaugėsi įgyta patirtimi bei naujomis pažintimis, kurios ateityje galbūt išaugs į bendrus projektus ar turnyrus su kitomis šalimis.