Titulinis » Naujienos » Svaras: "pamatėme, kad teisingai žaisdami su „Energija“ galime galvoti apie pergalę "

Svaras: "pamatėme, kad teisingai žaisdami su „Energija“ galime galvoti apie pergalę "

2015-10-01
hockey.lt informacija
 Vakar Elektrenuose Vilniaus „Hockey Punks“ klubas metė pirštinę daugkartiniams Lietuvos čempionams – vietos „Energijos“ ledo ritulininkams.
 
Didžiąją pirmojo kėlinio dalį Vilniaus klubas pirmavo rezultatu 2:0, vėliau šeimininkams išlyginus rezultatą antrajame kėlinyje „pankai“ dar kartelį išėjo į priekį. Nors po to sekė trys iš eilės „Energijos“ įvarčiai, paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis „Hockey Punks“ komanda i pavyko išnaudoti kiekybinę daugumą ir sumažinti atsilikimą iki minimumo - 4:5. Ir tik trečiajame kėlinyje tituluoti sostinės klubo varžovai nutolo, rungtynės baigėsi rezultatu 9:4 „Energijos“ naudai.
 
Štai kaip šias rungtynes pakomentavo du rezultatyvius perdavimus atlikęs „Hockey Punks“ ir Lietuvos rinktinės gynėjas Mindaugas Kieras:
„Smagu, kad nuo rungtynių pradžios „užsikūrėme“ ir dviem įvarčiais pirmajame kėlinyje priminėme „Energijai“, kad reikia žaisti nuo rungtynių pradžių. Norime Lietuvos čempionate sukurti intrigą, todėl treniruosimės ir kitoje čempionato tarpusavio dvikovoje Vilniuje (spalio 13 d.) tikimės sužaisti dar geriau“.
 
Vilniaus „Hockey Punks“  du pirmuosius rungtynių įvarčius pelnęs Algimantas Visockas teigia, kad rungtynių pradžia suteikė gerų emocijų, o varžovai atrodė šiek tiek pasimetę.
„Nustebino jų tokia pradžia, tačiau vėliau jie vis tiek mus „perlaužė“. Nieko keisto, juk tai vienintelis profesionalus klubas Lietuvoje. Bet mes visai gerai jaučiamės dėl vakar dienos rungtynių, pasipriešinome rimtai“.
 
Pirmą kartą oficialiose rungtynėse su iki šiol stipriausia Lietuvos komanda žaidęs „Hockey Punks“ kapitonas  Gabrielius Svaras Liaudanskas sako, kad labai džiaugiasi komanda:
„Labai patiko, kad išėjome žaisti neslegiami bazinės Lietuvos rinktinės komandos autoriteto. Juk puse mūsų komandos ledo ritulį žaidžia ne nuo vaikystės. Pamatėme, kad teisingai žaisdami galime su jais kautis ir netgi galvoti apie pergalę. Patiko tai, kad visi buvę aikštėje atidavė visas jėgas, gaudė ritulį ant savęs ir t.t. Daug metų žiūriu ledo ritulį, tame tarpe ir „Energijos“ rungynes ir nepamenu, kada Lietuvos čempionate po pusės rungtynių jie nebuvo priekyje“.
 
Žaidžiantis „Hockey Punks“ treneris Šarūnas Kuliešius šįkart buvo kalbesnis, sakė, kad  jis nėra nustebęs rungtynių eiga.
„Žinau ne tik „Hockey Punks“, bet ir vakar dienos mūsų varžovų žaidėjų pajėgumą ir silpnasias puses, kadangi pats eilę metų atstovavau Elektrėnų klubą. Gal tik kiek nustebino tai, kad rungtynių pradžioje galėjome ir ne tik dviejų, bet keturių įvarčių persvarą turėti. Daugybę kartų sakiau mūsiškiams, kad teisingai ir tvarkingai žaidžiant galimybė nugalėti aukštesnio meistriškumo varžovą visada yra.
Iš esmės nieko nuostabaus, kad trečiajame kėlinyje mums trūko jėgų, nes varžovas ir jaunesnis ir treniruotas labiau. Žinau, kad eilėje momentų nesužaidėme tobulai vakar. Dalis žaidėjų nėra patyrę ir eikvoja daug jėgų ten, kur galima žymiai paprasčiau žaisti.
Tačiau tai buvo vakar ir dabar reikia galvoti apie mūsų namų rungtynes ateinantį antradienį  su „Geležinio Vilko“ komanda. Pirmą kartą Lietuvos čempionate žaisime erdvioje didžiojoje arenoje, todėl kviečiu vilniečius pamatyti sostinės derbį. Pernai kiekviena dvikova nestokojo įtampos ir gražių momentų. Taip ir turi būti, kai žaidžia kaimynai.“
 
Dviejų Vilniaus komandų dvikova spalio 6 d. prasidės 20 val. 15 min.