Titulinis » Naujienos » Tarptautiniame U 13 turnyre Prancūzijoje Kauno “Baltų ainiai“ iškovojo auksą

Tarptautiniame U 13 turnyre Prancūzijoje Kauno “Baltų ainiai“ iškovojo auksą

2018-06-01
2018 metų gegužės 19-21 dienomis Prancūzijoje vyko tarptautinis U13 ledo ritulio turnyras “2018 Trophee Guy Bey Touroi International U13”, kurį organizavo Meudon Ledo ritulio klubas. Šiais metais turnyras šventė 30-ąjį gimtadienį, į kurį pakvietė 8 komandas iš septynių pasaulio šalių – Šveicarijos, Olandijos, Slovakijos, Kanados, Belgijos Prancūzijos ir Lietuvos.
 
Varžybų tvarkaraštis buvo labai intensyvus. Per tris dienas teko sužaisti 9 varžybas. Pirmąją turnyro dieną KŽSM “Baltų ainiai” ant ledo lipo 4 kartus, antrąją – 3, o paskutiniąją dieną sužaidus paskutines rato varžybas ir susumavus taškus KŽSM “Baltų ainiai” turnyrinėje lentelėje užemė antrąją vietą. Pirmos keturios komandos tęsė kovas dėl medalių, o komandos užėmusios 5-8 vietas kovojo dėl geresnių vietų turnyrinėje lentelėje.
 
 Finaliniame ketverte pirmosios rungtynės tarp HK Knights (Slovakija) – HK Lions (Olandija) baigėsi rezultatu 2:3, o antrose KŽSM Baltų ainiai (Lietuva) rezultatu 2:0 nugalėjo Kanados ekipą Team Canada.
 
Komandos patyrusios pralaimėjimus tesė kovą dėl bronzos medalių: Team Canada susitiko su HK Knights. Ir tik po pratesimo ir baudinių serijos bronzos medaliai atiteko Kanados Team Canada.
 
Kovoje dėl aukso medalių susitiko lietuviai KŽSM “Baltų ainiai” ir HK Lions (Olandija). Pagrindinis varžybų laikas baigėsi lygiosiomis 1-1. Toliau buvo žaidžiamas 5 minučių papildomas kėlinys iki “auksinio įvarčio” ir likus 9 sekundėm iki pratęsimo pabaigos, KŽSM Baltų ainiai pelnė įvartį ir iškovojo AUKSĄ.
 
Lietuvaičiai šiame turnyre nesėkmę patyrė tik vieną kartą – atrankinėse kovose 1:0 pralaimėjo Kanados komandai “Team CANADA”.
 
Geriausiu Kauno žiemos sporto mokyklos “Baltų ainiai” komandos žaidėju išrinktas Dominykas Jurjevas.
“Baltų ainiai” dėkingi kitų Lietuvos ledo ritulio klubų vaikams, kurie padėjo jiems iškovoti auksą – Pauliui Zaveckui iš Kauno “Griunvaldo”, Pijui Skalandžiui iš Šiaulių “Šaulio” ir Kajui Zeynalov bei Oskarui Božerockij iš Vilniaus “Geležinio Vilko”.  Už puikią organizaciją ir geras emocijas komanda dėkoja ir turnyro organizatoriams.  
 
Daugiau informacijos galima rasti https://www.facebook.com/GuyBEYMeudonHockeyClub/ paskyroje.