Titulinis » Naujienos » T.Kumeliauskas išvyko į Vokietijos antrosios lygos klubo peržiūrą

T.Kumeliauskas išvyko į Vokietijos antrosios lygos klubo peržiūrą

2017-11-23
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinės puolėjas Tadas Kumeliauskas pakviestas į Vokietijos DEL2 (antrosios pagal pajėgumą) lygos Dresdeno „Eislöwen“ klubo peržiūrą.
 
26-erių puolėjas peržiūroje dalyvaus ketveriose klubo rungtynėse, kuriose vokiečiai turėtų įvertinti puolėjo pajėgumą.
 
„Turėjau dvi įdomias dienas. Antradienį sulaukiau pasiūlymo, o trečiadienio vakarą jau buvau Drezdene. Labai laukiu naujo iššūkio ir esu motyvuotas. Taip pat labai įdomu, kokio lygio yra DEL2 lyga, kadangi Vokietijoje esu žaidęs tik keliuose turnyruose“,- vokiečių klubo svetainei ir hockey.lt portalui sakė T.Kumeliauskas.
 
Lietuvos rinktinės puolėjas po beveik septynerių metų pertraukos visai neseniai sugrįžo į Lietuvos rinktinę, o tai galėjo padaryti tik išsigydęs traumą, kurios diagnozavimas užtruko netikėtai ilgai.
 
T.Kumeliauskas po priverstinės daugiau nei pusantrų metų pertraukos be ledo ritulio šią vasarą grįžo į Lietuvą iš Suomijos Turku TPS klubo, su kuriuo žaidė aukščiausiame Suomijos ešelone.  Padedant Lietuvos rinktinės vyriausiajam treneriui Berndui Haakei, lietuvis surado gydytojus Vokietijoje, kure ledo ritulininką pastatė ant kojų.
 
Žaidėjas, vasaros pabaigoje jau kabinęs pačiūžas ant vinies ir pradėjęs ruoštis trenerio karjerai, sulaukė B.Haakės altruistinės dovanos, grįžo ant ledo ir padėjo treniruotis su Vilniaus „Hockey Punks“ komanda.
 
Sužaidęs vienerias rungtynes Lietuvos ledo ritulio čempionate, per kurias pelnė 2 įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą, vienas geriausių pastarojo meto šalies ledo ritulio puolėjų sulaukė kvietimo iš Vokietijos.
 
Lietuvis naujoje komandoje įspūdį treneriams bandys padaryti jau šį penktadienį rungtynėse išvykoje su Bad Neuheimo EC komanda.
 
14 komandų DEL2 lygoje Drezdeno klubas žengia šeštojoje pozicijoje, nuo pirmoje vietoje esančio Bietigheimo/Bissingeno klubo atsilikdamas 7 taškais.