Titulinis » Naujienos » T.Kumeliauskas užkariavo suomių širdis

T.Kumeliauskas užkariavo suomių širdis

2014-10-20
sportas.lt informacija
 Vienas geriausių Lietuvos ledo ritulininkų Tadas Kumeliauskas aukščiausioje Suomijos lygoje „Liiga“ turėtų rungtyniauti bent iki 2017 metų vasaros. Pirmadienį Turku TPS klubo oficialus puslapis internete išplatino pranešimą, jog 23-ejų metų puolėjas iš Lietuvos su šia komanda pratęsė kontraktą dar dvejiems metams.
 
„Tikime, kad artimiausi metai Tadui bus dar sėkmingesni, nes jo potencialas – didžiulis. Pirmajame sezone jam atsiskleisti sutrukdė trauma, bet T.Kumeliauskas pademonstravo tvirtą charakterį, atsigavo po sudėtingos traumos ir šiemet svariai prisideda prie komandos pergalių. Jis yra tikras komandos „juodadarbis“, ant ledo darantis viską: blokuojantis varžovų metimus, kuriantis atakas ir puikiai žaidžiantis mažumoje“, - kalbėjo TPS sporto direktorius Ari Vuori.
 
Puolėjas iš Lietuvos taip pat džiaugėsi pratęsęs kontraktą su TPS ekipa: „Šiame mieste jaučiuosi puikiai, gerai sutariu su komandos draugais bei personalu, kuris manimi labai rūpinasi. Džiaugiuosi, kad galėsiu TPS ekipai atstovauti dar dvejus metus. Tikiuosi, kad per šį laikotarpį laimėsime Suomijos lygą.“
 
Praėjusiame sezone lietuvis dėl traumos sužaidė 21 rungtynes ir per jas pelnė 3 įvarčius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.
 
Šiemet T.Kumeliauskas jau sužaidė 13 susitikimų, per kuriuos įmušė 4 įvarčius ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.
 
Lietuvis šiame sezone pastebimas ir Čempionų lygoje (1 įvartis ir 3 rezultatyvūs perdavimai per 6 rungtynes), kurioje TPS iškopė į aštuntfinalį.