Titulinis » Naujienos » Trečioji varžovė: prie lygių skirtumo sunkiai prisitaikanti Ispanija

Trečioji varžovė: prie lygių skirtumo sunkiai prisitaikanti Ispanija

2019-04-10
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė tęsia savo pasirodymą pasaulio jaunių čempionate. Elektrėnuose vykstančių pirmenybių trečiąją dieną lietuviai stos į akistatą su Ispanijos ledo ritulininkais, o prieš 19:30 startuosiančią akistatą siūlome atkreipti dėmesį į šiandieninius varžovus.
 
Rungtynių priešistorė
 
Ispanijos ledo ritulio pasaulio atstovai pastaraisiais metais išgyvena tikrą pakilimą. Pernai savo divizioną laimėjo visos trys ispanų rinktinės (vyrų, U-20 ir U-18), pasiekiant iki šiol šiai šaliai nematytas aukštumas. Negana to, šiemet jiems jau pavyko išsilaikyti IIA jaunimo čempionato divizione, taip pratęsiant puikią šalies ledo ritulio atkarpą.
 
Šios šalies jaunių rinktinė ilgą laiką buvo per žingsnį nuo pakilimo į šį divizioną, penkis metus iš eilės iškovojusi IIB diviziono sidabrą. Galiausiai pernai jie sugebėjo pranokti visus varžovus ir šiemet pirmą kartą išbandyti save aukštesnio diviziono kovose.
 
Vienintelį kartą šioje amžiaus grupėje šios dvi rinktinės susitiko 2011 metais, kai lietuviai šventė pergalę 5:3.
 
Šį čempionatą ispanai patyrė du pralaimėjimus: 0:10 buvo sutriuškinta Korėjos bei 1:5 nusileido estams.
 
Varžovų rinktinės subtilybės
 
Ispanijos rinktinė šiame čempionate, kol kas, nustebinti varžovų nepavyko. Jau pirmajame mače jie patyrė itin skaudų sutriuškinimą 0:10, o prieš estus jiems taip pat nepavyko pakovoti dėl taškų. Abejose rungtynėse varžovų pranašumas buvo akivaizdus, o nuo didesnio sutriuškinimo antrajame mače juos išgelbėjo tik estų atsipalaidavimas.
 
Šioje Ispanijos rinktinėje per pirmuosius du turus buvo išryškintos didžiausios jų problemos. Žemesniame lygyje žaidžiantiems ispanams jaučiasi stiprus greičių skirtumas, dažnai praleidžiant varžovus ar leidžiant jiems pelnyti ne pačius sudėtingiausius įvarčius, užfiksuojant prasčiausią atremtų metimų statistiką.
 
Dauguma šios komandos žaidėjų žaidžia vietinėse lygose: aukščiausioje šalies lygoje ar šios šalies jaunimo pirmenybėse. Visgi, aukšto lygio patirties trūkumas jų gretose tikrai jaučiasi, o visa tai akivaizdžiai pasirodė ir pirmose dvejose rungtynėse.
 
Vieninteliai šios rinktinės legionieriai – Norvegijos jaunių lygoje žaidžiantis Emilio Garcia ir Prancūzijos jaunimo lygose žaidžiantis Luca Basile Gonzalezas, kuris yra vienintelis šiame čempionate įvartį savo sąskaitoje turintis ledo ritulininkas. Visgi, už jį jis gali dėkoti ir estams, kurie po jo bandymo perduoti ritulį patys nukreipė ritulį į savo vartus.
 
Trečiadienio rungtynių grafikas:
 
12:30 val. Rumunija – Estija
16:00 val. Lenkija – Korėja
19:30 val. Lietuva – Ispanija