Titulinis » Naujienos » Triuškinanti estų pergalė prieš australus užtikrino lietuviams mažiausiai bronzos medalius (galimi scenarijai)

Triuškinanti estų pergalė prieš australus užtikrino lietuviams mažiausiai bronzos medalius (galimi scenarijai)

2018-04-04
hockey.lt inf.
 Trečiadienį Taline (Estija) vykstančiame pasaulio U-18 IIA diviziono ledo ritulio čempionate Lietuvos rinktinė po dramatiškos kovos 2:1 įveikė Korėjos ekipą, o paskutinėse dienos rungtynėse Estija net 8:0 (3:0, 0:0, 5:0) sutriuškino Australijos komandą ir taip užtikrino lietuviams mažiausiai trečią vietą.
 
Lietuvos rinktinė pirmose čempionato rungtynėse 4:3 palaužė lenkus, o antrose - 7:0 nugalėjo Estiją. Su trimis pergalėmis ir devyniais taškais lietuviai yra vienvaldžiai IIA diviziono lyderiai, tačiau iki čempionato pabaigos komandoms dar liko sužaisti po dvejas rungtynes.
 
Likęs tvarkaraštis:
 
Balandžio 6:
 
13:00: Didžioji Britanija - Lietuva
 
16:30: Australija - Lenkija
 
20:00: Korėja - Estija
 
Balandžio 7:
 
13:00: Lietuva - Australija
 
16:30: Korėja - Didžioji Britanija
 
20:00: Lenkija - Estija
 
Kokie galimi scenarijai?
 
Kad Lietuvos rinktinė užimtų pirmą vietą: mūsų likimas - mūsų pačių rankose. Lietuvos rinktinei liko sužaisti su 6 taškus turinčiais britais bei 0 taškų turinčiais australais. Visgi savo likimą galime nuspręsti jau penktadienio pirmose rungtynėse - pergalės atveju per pagrindinį laiką iškovotume kelialapį į IA divizioną, o pergalės atveju per pratęsimą ar baudinių seriją, mūsiškiams dar būtų
būtina pergalė ir prieš Australiją.
 
Tačiau jeigu nutiktų taip, kad lietuviai britams pralaimėtų po pratęsimo ar baudinių serijos, tuomet Lietuvos rinktinei būtų būtina pergalė prieš Australijos ekipą.
 
Taip pat pirmą vietą užimtume tada, jeigu pralaimėtume britams, tačiau paskutinėse čempionato rungtynėse britai prarastų bent tašką rungtynėse su Korėja, o lietuviai per pagrindinį rungtynių laiką įveiktų australus.
 
Kad Lietuvos rinktinė užimtų antrą vietą: taip nutiktų tada, jeigu pralaimėtume britams per pagrindinį rungtynių laiką, tačiau įveiktume australus, o britai paskutinėse čempionato rungtynėse įveiktų korėjiečius, lenkai - prarastų bent vieną tašką prieš Australiją ar Estiją.
 
Kitas įmanomas scenarijus: jeigu mes pralaimime britams vienu įvarčiu, o britai ir lenkai daugiau neklumpa, tuomet visos rinktinės turėtų po 12 taškų, o tarpusavio įvarčių santykis visų komandų būtų lygus 0. Tokiu atveju, būtų žiūrima tik į įmuštus įvarčius Lietuvos, Lenkijos ir Didžiosios Britanijos tarpusavio rungtynėse, o čia - lenkai jau dabar turi 8, tuo tarpu lietuviai ir britai - po 4 įvarčius. Tokiu atveju mums reikėtų britams būt įmušusiems bent 4 įvarčius, kad pakiltume į antrą vietą.
 
Kad Lietuvos rinktinė užimtų trečią vietą: taip nutiktų, jeigu pralaimėtume britams daugiau nei vienu įvarčiu per pagrindinį rungtynių laiką, o britai iškovotų pergalę prieš korėjiečius, lenkai - prieš australus ir estus.
 
Būti treti galime ir tokiu atveju, jeigu pralaimėtume britams vieno įvarčio skirtumu, tačiau nerezultatyviose rungtynėse, kai įmuštume jiems mažiau nei keturis įvarčius. Taip pat jeigui pralaimėtume daugiau nei vieno įvarčio skirtumu.
 
Tikėtina, kad galbūt vieno ar kito sunkiai tikėtino scenarijaus neįvardinome, nes jų kol kas dar yra itin daug.Visus klausimus lietuviai galės atsakyti jau balandžio 6-ą dieną 13:00 val.
 
Primename, kad Lietuvos U-18 ledo ritulio rinktinė pastaruosius du metus yra iškovojusi bronzos medalius.
 
Pasaulio jaunių ledo ritulio čempionato IIA diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčių skirtumas, įvarčiai, taškai):
 
1. Lietuva                    3 3 0 0 0 +9  13:4 9
2. Didžioji Britanija         3 2 0 0 1 +9 19:10 6
3. Lenkija                    3 2 0 0 1 +4  12:8 6
4. Korėja                     3 1 0 0 2 -2   5:7 3
5. Estija                     3 1 0 0 2 -2 11:13 3
6. Australija                 3 0 0 0 3 -18 3:21 0