Titulinis » Naujienos » Finalas. "Energija“ ir „Hockey Punks“. Trečios rungtynės

Finalas. "Energija“ ir „Hockey Punks“. Trečios rungtynės

2019-03-24
NLRL inf, Tito Pacausko nuotr.
Šiandien, kovo 24-ą dieną, sekmadienį, 15:45 val. Elektrėnų ledo arenoje vyks Lietuvos čempionato finalo trečios rungtynės tarp Elektrėnų „Energijos“ ir Vilniaus „Hockey Punks“ komandų.
 
25-ojo Lietuvos čempionų titulo siekianti „Energija“ išgyvena sudėtingą sezoną, o dėl sumažėjusio finansavimo komandos ateitis yra miglota, tuo tarpu „Hockey Punks“ neseniai sulaukė solidžios Vilniaus savivaldybės paramos ir siekia prie 2015-16 metų sidabro bei 2016–17 ir 2017-18 metų bronzos medalių pirmą kartą pridėti aukščiausios prabos apdovanojimą.
 
Keistas ir sudėtingas buvo visas šis Lietuvos ledo ritulio čempionato sezonas, kuriame varžėsi vos keturios komandos. Visgi atėjus lemiamoms kovoms, abiejų komandų žaidėjai ant ledo atiduoda visą save, o sirgalių laukia dar bent vienos kietos ir bekompromisinės rungtynės.
 
Nors ištikimiausi komandų sirgaliai lankosi kiekvienose savo mylimos ekipos rungtynėse, o eilinis ledo ritulio sirgalius vien dėl žodžio „finalas“ turėtų nepraleisti būsimų mūšių, tačiau vis dar svarstantiems, ar verta savo laiką skirti šiai finalo serijai, pateikiame tris pagrindines priežastis, kodėl turėtumėte nepraleisti lemiamų akistatų.
 
1. Šio sezono istorija
 
Būtent su „Hockey Punks“ ekipa „Energija“ šiame sezone turi daugiausai nesuvestų sąskaitų: dar prieš sezoną vykusiose draugiškose rungtynėse Vilniaus klubo meksikietis Arunas Bermejo ir vienas „Energijos“ lyderių Andrius Židkovas įsivėlė į muštynes, pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 1-1, o po baudinių serijos pergalę 2-1 išplėšė „Hockey Punks“.
 
Nors už tą pralaimėjimą „Energija“ atsirevanšavo jau sezono starte, kai praėjusių metų spalio mėnesį svečių arenoje iškovojo pergalę 5:3, tačiau vos po savaites vykusiose rungtynėse Elektrėnuose „Hockey Punks“ vėl sugebėjo pateikti staigmeną ir „Energiją“ įveikė rezultatu 3:1.
 
Beveik po mėnesio vykusiame trečiame reguliariojo sezono susitikime „Energijos“ vartus pirmą kartą tarpusavio rungtynėse gynė Maksimas Ponomarenko, o elektrėniškiai net 6:0 sugebėjo sutriuškino „Hockey Punks“ jų pačių aikštelėje. Tai buvo ir pirmosios Lietuvos čempionato rungtynės šiame sezone, kuriose bent vienam vartininkui pavyko išlaikyti savo vartus „sausus“.
 
Nors atsakomosios rungtynės Elektrėnuose jau turėjo vykti po kelių dienų, tačiau tada Lietuvos čempionatas buvo laikinai sustabdytas. Komandos oficialioms rungtynėms ant ledo sugrįžo beveik po pusantro mėnesio, o ta pertrauka „Energijos“ komandai nebuvo naudinga – „Hockey Punks“ antrą kartą oficialiose rungtynėse nugalėjo be M.Ponomarenko rungtyniavusią „Energiją“ jų pačių aikštelėje (5:2).
 
Visgi sausio pabaigoje vykusiame penktame šių komandų susitikime „Energijos“ vartus ir vėl gynė M.Ponomarenko, kuris dar kartą stovėjo lyg siena ir nepraleido nei vieno vilniečių įvarčio, o „Energija“ trečią kartą šiame sezone triumfavo svečių arenoje – 5:0.
 
Į Elektrėnus komandos sugrįžo po maždaug savaitės ir nors „Energija“ vėl neturėjo puikiai prieš „pankus“ žaidžiančio M.Ponomarenko, tačiau vis tiek sugebėjo pradžiuginti Elektrėnų klubo sirgalius ir pirmą kartą šiame sezone nugalėjo juos savojoje aikštelėje – 7:3.
 
2. Intriguojanti vartininkų dvikova
 
Per šešerias tarpusavio rungtynes „Energijos“ vartus du kartus gynė M.Ponomarenko, kuris taip ir išliko nenuginkluotas „pankų“ žaidėjų. Tuo tarpu „Hockey Punks“ vartus visą sezoną gynė Simas Baltrūnas, kuris geriausią savo sportinę formą pademonstravo pusfinalyje prieš „Kaunas Hockey“ ekipą, kai favoritais nelaikyti „Hockey Punks“ ledo ritulininkai serijoje iki trijų pergalių 3-1 nugalėjo kauniečius, o S.Baltrūnas per visą seriją praleido tik 5 įvarčius.
 
Nors „Energija“ per šešerias sezono rungtynes sugebėjo S.Baltrūnui įmušti 29 įvarčius, tačiau galime neabejoti, kad finalo serijoje tiek „pankų“ gynyba, tiek ir pats S.Baltrūnas žais kur kas drausmingiau bei geriau, o „Energijos“ puolimo mašinai bus kur kas sudėtingesnė užduotis pelnyti įvarčius.
 
Per 80 žaidimo minučių „Hockey Punks“ nesurado būdų, kaip įveikti M.Ponomarenko, o šis vartininkas be jokios abejonės ir toliau norės pratęsti šią seriją.
 
Būtent vartininkų žaidimas bus vienas iš svarbiausių faktorių, lemsiančių nugalėtoją šioje finalo serijoje.
 
3. Buvusių ir būsimų Lietuvos rinktinės žaidėjų pasirodymas
 
Nors Lietuvos rinktinėje pastaruosius metus gerokai sumažėjo žaidėjų, kurie rungtyniautų Lietuvos čempionate, tačiau tiek „Hockey Punks“, tiek „Energija“, vis dar turi ledo ritulininkų, buvusių ar būsiančių Lietuvos rinktinės sudėtyje.
 
Neveltui „Energijos“ gynyba buvo geriausia visame Lietuvos čempionate: elektrėniškiai savo gretose turi ilgametį rinktinės bei šešis pastaruosius sezonus geriausiu Lietuvos čempionato gynėju pripažintą Artūrą Katulį (18 rungtynių, 10 įvarčių, 11 rez. perd.), kuris taip pat bus vienas pagrindinių Lietuvos rinktinės gynybos ramsčių ir artėjančiame pasaulio IA diviziono čempionate Kazachstane.
 
Dar vienas ilgametis Lietuvos rinktinės ir „Energijos“ gynėjas – Rolandas Aliukonis (20 rungtynių, 6 įvarčiai, 17 rez. perd.), kuris dažnai sugeba pasižymėti lemiamu metu ir tada, kai komandai būna sunkiausia.
 
Puolimo grandyje „Energijos“ gretose sirgaliai išvys 24-erių metų Maurą Baltrukonį (21 rungtynės, 11 įvarčių, 14 rez. perd.), kuris jau tris kartus gynė Lietuvos rinktinės garbę pasaulio čempionatuose bei praeityje keturiuose pasaulio čempionatuose dalyvavusį 27-erių metų Andrių Židkovą (19 rungtynių, 14 įvarčių, 10 rez. perd.).
 
Rezultatyviausias „Energijos“ žaidėjas Deividas Kazlauskas (20 rungtynių, 15 įvarčių, 11 rez. perd.) taip pat kartą yra gynęs Lietuvos rinktinės garbę pasaulio čempionate.
 
Elektrėnų klubo gretose netrūksta ir jaunimo: sirgaliai galės išvysti perspektyviausiu šio sezono Lietuvos čempionato jaunuoju žaidėju pripažinto Vainiaus Jankausko žaidimą, kuris visai neseniai su Lietuvos U-20 rinktine pasaulio čempionato IIA divizione iškovojo sidabro medalius.
 
Nereiktų pamiršti ir daugybę metų Lietuvos rinktinei atidavusių Karolio Kubiliaus, Dovydo Kulevičiaus, Daliaus Vaiciukevičiaus, Tomo Vyšniausko ar Justino Vėželio, kurie gerai žino sudėtingiausių ir svarbiausių rungtynių atmosferą.
 
„Hockey Punks“ gretose taip pat netrūksta patirties rinktinėje prikaupusių žaidėjų: Edgaras Rybakovas, Karolis Šlikas, Artūras Švedavičius, Šarūnas Kuliešius ar jau minėtas vartininkas S.Baltrūnas – visi jie puikiai moka susitvarkyti su lemiamų rungtynių įtampa.
 
Bilietus į rungtynes galėsite įsigyti Elektrėnų ledo arenoje esančioje kasoje arba internetu tiketa.lt
 
Jeigu prireiks, ketvirtosios serijos rungtynės bus žaidžiamos 26-ą, o penktosios – 28-ą dienomis.
 
„Energijos“ klubas ragina komandos sirgalius į rungtynes atvykti pasipuošusius raudona spalva: ar tai būtų šalikas, kepurė, kelnės, pirštinės, o gal raudonai nulakuoti nagai ar nudažyti plaukai – sukurkime ledo ritulio šventę Elektrėnuose!