Titulinis » Naujienos » U-14: Vilniaus ir Klaipėdos kova tęsis?

U-14: Vilniaus ir Klaipėdos kova tęsis?

2014-09-17
hockey.lt informacija
 Tęsiame pažintį su artėjančio sezono Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos divizionais.
 
Šiame sezone U-14 divizione rungtyniaus šešios komandos – dviejomis daugiau nei praėjusiais metais. Prie „nuolatinių“ šio diviziono dalyvių, Vilniaus GV ir Elektrėnų SSM komandų prisidėjo Klaipėdos ir Rokiškio vaikų ekipos.
 
Su visa pagarba Elektrėnų ir Rokiškio vaikams, jau dabar galima prognozuoti, jog U-14 čempionate turėtų būti pratęsta Vilniaus ir Klaipėdos akistata.
 
Praėjusiais metais „auksinis uostamiesčio jaunimas“ U-12 divizione nepaliko jokių šansų Vilniaus komandai, o tai keturiolikamečių divizione karaliaujantiems sostinės atstovams tikrai nepatiks ir šiais metais kova vėl bus pradėta iš naujo.
 
Klaipėdos SKT jaunimas beveik nepakitusia sudėtimi aukso medalius šluoja jau nuo U-10 diviziono ir atvertė naują puslapį, įžengęs į naują mokyklos neišbandytą teritoriją – U-14 divizioną. Ar pavyks pajūrio auksinei kartai jau trečią kartą iš eilės ant Klaipėdos mero stalo pastatyti „Akropolio“ taurę, juolab, kad sezoną klubas pradės su patyrusiu nauju treneriu iš Latvijos Andrejumi Savičevu?
 
Tiesa, Vilniaus komanda turi savų argumentų. Sostinės ledo ritulio mokykla turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolą, Baltarusijos čempionatų patirtį ir patyrusių trenerių komandą.
 
Nereikia nurašyti ir likusių dviejų Lietuvos komandų, tačiau jei bent vienai pavyks įsiterpti į dabartinių vaikų ledo ritulio „gigantų“ kovas, tai bus galima vadinti didžiuliu netikėtumu.
 
Be keturių Lietuvoas mokyklų, divizione dar žais Kaliningrado JTZ ir FNK klubai.