Titulinis » Naujienos » U-16 rinktinės treneriu sutiko dirbti užsienio specialistai, treniruos ir lietuviai

U-16 rinktinės treneriu sutiko dirbti užsienio specialistai, treniruos ir lietuviai

2015-08-28
LLR informacija
 Naujai buriamos Lietuvos ledo ritulio šešiolikamečių rinktinės treneriais dirbs žinomi specialistai.
 
Jau pirmojoje, pirmą kartą Lietuvos ledo ritulio istorijoje suburtos U-16 rinktinės stovykloje Kaune rugsėjo 10-12 dienomis pagrindiniu treneriu dirbs Lietuvoje pagarbą ir pripažinimą užsitarnavęs vokietis, vyrų rinktinės strategas Berndas Haake.
 
 Vokietijos specialistas kartu su savimi pakvietė ledo ritulio pasaulyje gerai žinomą amerikietį Džeimsą Tibbetsą, kuris yra dirbęs Prancūzijos jaunimo, Airijos nacionalinės rinktinės komandų treneriu, vadovavo Prancūzijos nacionalinei rinktinei Nagano olimpinėse žaidynėse, kurios dėl leidimo pirmą kartą Olimpiadose žaisti NHL žaidėjams, buvo pavadintos “amžiaus žaidynėmis”. Abu treneriai bus treniruočių proceso vadovais.
 
“Esu dirbęs su Airijos, aukščiausio lygio Prancūzijos komandomis, tad patirties turiu. Man bus įdomu pamatyti dar vienos šalies ledo ritulį, lygį ir susipažinti su Lietuvos ledo ritulio ateitimi. Gerai išmanau čiuožimo techniką, galiu patobulinti žaidėjų gebėjimus žaidžiant daugumoje, mažumoje. Bus įdomu padirbėti su jūsų vaikinais”,- hockey.lt sakė J.Tibbetsas.
 
Šalia dviejų žinomų specialistų kviečiamas visas būrys Lietuvos trenerių, kurie dirbs asistentais.
 
Kaip žinia, pirmojojoje U-16 stovykloje Kaune visi rinktinės kandidatai bus padalinti į dvi komandas. A ir B komandų asistentais bus Lietuvos mokyklų treneriai, kurie varžysis ir tarpusavyje, mat stovyklos pabaigoje įvyks tarpusavio rungtynės.
 
Spalio pabaigoje bus surengta dar viena U-16 kandidatų stovykla.