Titulinis » Naujienos » U-18: Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinės trenerių mintys pasibaigus čempionatui (VIDEO)

U-18: Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinės trenerių mintys pasibaigus čempionatui (VIDEO)

2016-04-10
Titas Pacauskas, hockey.lt
Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė jau baigė savo pasirodymą Brašove (Rumunija) vykusiame pasaulio čempionato II diviziono A grupės turnyre. Lietuviai per penkerias rungtynes iškovojo tris pergales - 5:2 nugalėjo Didžiąją Britanija, 6:3 įveikė Kroatiją bei 4:1 nugalėjo Nyderlandus.
 
Nors lietuviai jau sužaidė visas čempionato rungtynes, tačiau galutinė jų pozicija paaiškės tik po paskutiniųjų rungtynių tarp Rumunijos ir Didžiosios Britanijos. Lietuvos rinktinė gali užimti tiek trečią, tiek ketvirtą vietą.
 
Lietuvos rinktinės treneris Damianas DiGiulianas po paskutiniųjų rungtynių su Lenkija įvardino geriausias lietuvių rungtynes čempionate bei dėkojo visiems, kurie jį Lietuvoje priimė taip šiltai ir maloniai.
 
„Manau, kad geriausios mūsų varžybos šiame čempionate buvo su Didžiąja Britanija. Tai buvo labai svarbios rungtynės su lygiu varžovu“, - sakė D.DiGiulianas. „Esu labai laimingas būdamas šioje komandoje. Kadangi turiu lietuviškų šaknų, todėl būvimas šios komandos dalimi man yra labai svarbus. Lietuviai su manimi buvo labai draugiški, paslaugūs, o aš neturėjau nei vieno blogo nutikimo nuo tada kai lėktuvu nusileidau Vilniuje. Norėčiau padėkoti Lietuvos ledo ritulio federacijai, taip pat visiems žmonėms, kuriuos čia sutikau.
 
 
Casey Fratkinas taip pat teigė, kad geriausios lietuvių rungtynės buvo su Didžiąją Britanija. Taip pat amerikietis džiaugėsi būdamas komandos dalimi ir džiaugėsi gera komandos atmosfera.
 
„Puiku būti čia, dirbti su šiais žmonėmis ir dirbti Lietuvos ledo rituliui. Esu laimingas, kad buvau šioje komandoje ir dirbau su šiais puikiais vyrukais“, - sakė C.Fratkinas.
 
 
Vieninteliu lietuviu trenerių štabe buvęs Tomas Lauksėdis džiaugėsi nauja patirtimi, kurią galės pasidalinti su savo auklėtiniais bei džiaugėsi Lietuvos rinktine, kuri kovojo iki galo ir visą turnyrą buvo tarsi viena šeima.
 
„Treneriai iš JAV turi šiek tiek kitokią savo ledo ritulio filosofiją, todėl man beliko jų pamokas įsiminti ir ateityje pritaikyti tai savo auklėtiniams. Stovykla prieš čempionatą truko labai trumpai, o jie labai greitai sugebėjo transformuoti komandą pagal savo taktinį braižą. Net ir dėl ligos iškritus pirmojo penketuko nariui ir įvedus pakeitimus, kiekvienas žaidėjas turėjo savo rolę ir komanda nesubyrėjo. Jie visada pabrėždavo, kad ir kas atsitiktų - žaidžiame pagal savo braižą ir laikomės savo plano“.
 
„Man patiko jų įvesta tiek žaidimo, tiek elgesio už aikštės ribų disciplina. Tai privertė komandą visą savaitę būti kaip viena šeima ir vienas kumštis. Treneriai dirbo rimtai ir su labai dideliu atsidavimu. Jie atvyko iš labai toli, tačiau turėjo didelę motyvaciją padėti mūsų šaliai kovoti dėl pergalių“, - sakė T.Lauksėdis.
 
„Kaip treneriui, tai mano pirmasis pasaulio čempionatas, kuris atsiminimuose išliks ilgam laikui. Komanda atidavė visas jėgas, pasirodė pagal savo galimybes. Kiekvienas žaidėjas turėjo galimybę parodyti ką gali ir moka, todėl jiems priekaištų nėra. Eilinį kartą čempionate esame jauniausia komanda, todėl kovoti su vyresniais lenkais ar rumunais buvo per sunku. Mūsų žaidimas buvo gana banguotas - vieną kėlinį žaidėjai žaisdavo labai drausmingai ir gerai, tačiau jau kitame emocijos paimdavo viršų ir sugriūdavo disciplina“, - kalbėjo T.Lauksėdis.
 
Po paskutiniųjų rungtynių treneriai ir žaidėjai padėkojo vieni kitiems, o D.DiGiulianas patarė ledo ritulininkams niekada neatsisakyti atstovauti savo šalies rinktinei - net jeigu jie kada nors žais ir NHL lygoje.